ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε ένας «Αλεξανδρινός»: Πέθανε ο Γιώργος Φλωρεντής δραστήριο μέλος του Αιγυπτιακού Ελληνισμού

Έφυγε ένας «Αλεξανδρινός»: Πέθανε ο Γιώργος Φλωρεντής δραστήριο μέλος του Αιγυπτιακού Ελληνισμού
Ο Αλεξανδρινός Γιώργος Φλωρεντής σε όλη του τη ζωή αγωνίστηκε για να προωθήσει τα θέματα της ομογένειας και ακόμη περισσότερο του Ελληνισμού της Αιγύπτου Facebook

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Φλωρεντής δραστήριο μέλος του Αιγυπτιακού Ελληνισμού που είχε διατελέσει Ειδικός Γραμματέας Επικοινωνιακού Σχεδιασμού Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο «Αλεξανδρινός» Γιώργος Φλωρεντής σε όλη του τη ζωή αγωνίστηκε για να προωθήσει τα θέματα της ομογένειας και ακόμη περισσότερο του Ελληνισμού της Χώρας του Νείλου, έχοντας διατελέσει σε πολλά σημαντικά και καίρια πόστα, φτάνοντας – από τις 11 Ιανουαρίου 2017 – να είναι ο μοναδικός Έλληνας της Αιγύπτου που μετείχε ενεργά σε ελληνική κυβέρνηση.

Τον Γιώργο Φλωρεντή αποχαιρέτησε με ανάρτησή του στο facebook ο Νίκος Παππάς και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Το βιογραφικό του Γιώργου Φλωρεντή

Ο Γιώργος Φλωρεντής γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1963. Αποφοίτησε από το Αβερώφειο Σχολείο της Αλεξάνδρειας. Ήταν πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Πολυτεχνείου της Αλεξάνδρειας.

Από το 1989 μέχρι και σήμερα υπηρέτησε στα Υπουργεία Προεδρίας της Κυβέρνησης, Εθνικής Οικονομίας, Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης, στην Περιφέρεια Αττικής και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Τον Φεβρουάριο του 2015 διετέλεσε Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου.

Είχε επίσης διατελέσει μέλος στο ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Φοιτητών Αλεξάνδρειας, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνο-Αιγυπτιακής Φιλίας.

Συνεργάστηκε με το Προεδρείο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) από το 1995 μέχρι το 2012.

Υπήρξε αναπληρωτής Μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Ε.Ε.Δ.Α.) εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και Συντονιστής του Τμήματος Ελληνισμού της Διασποράς του ΣΥΡΙΖΑ, και μέλος της Ομάδας Σεξουαλικού Προσανατολισμού, Έκφρασης και Ταυτότητας Φύλου του Τμήματος Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ.

Είχει τιμηθεί με το Μεγαλόσταυρο Σάββα του Ηγιασμένου και το Σταυρό Αγίου Μάρκου Α’ Τάξεως του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Ήταν πατέρας δύο παιδιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ