ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Ελεύθερη η διέλευση φορτηγών από την Αθηνών-Λαμίας

Κακοκαιρία: Ελεύθερη η διέλευση φορτηγών από την Αθηνών-Λαμίας
Aίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των βαρέως τύπου οχημάτων που είχε επιβληθεί λόγω κακοκαιρίας στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην Αθηνών-Λαμίας μετά την άρση της σχετικής απαγόρευσης που τέθηκε σε ισύ το πρωί του Σαββάτου λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος».

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μετά από εισήγηση των παραχωρησιούχων εταιρειών και συνεννόησης του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, από τις 19.40, σήμερα, αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των παντός είδους βαρέως τύπου οχημάτων, μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, που είχε τεθεί σε ισχύ από το πρωί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Άνοιξαν για τα φορτηγά η Αττική Οδός και οι περιφερειακές Υμηττού και Αιγάλεω

Νωρίτερα ήρθη και η απάγόρευση κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων σε Αττική Οδό, Δυτική Περιφερειακή λεωφόρου Υμηττού και Περιφερειακή Αιγάλεω, που είχε διακοπεί το πρωί του Σαββάτου λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος».

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μετά από εισήγηση των παραχωρησιούχων εταιρειών και συνεννόησης του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, από τις 18.15, σήμερα, αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των παντός είδους βαρέως τύπου οχημάτων, μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, που είχε τεθεί σε ισχύ από το πρωί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος του οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώθηκε επίσης ότι άρθηκαν οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Αντίθετα στην Εύβοια λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, προκλήθηκε εκ νέου πτώση δέντρων και έχει διακοπεί ξανά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από την 16η χ/θ (Καστέλα) έως την 42η χ/θ (Δερβένι) της Εθνικής Οδού Χαλκίδας – Αιδηψού στην Εύβοια και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στην Παλαιά Εθνική Αθηνών-Κορίνθου

Τμηματικές διακοπές της κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθούν εξάλλου αύριο Κυριακή 13 Μαρτίου, από τις 08.00 έως τις 18.00, στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος των Διυλιστηρίων ΕΛ.ΠΕ, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας εναλλάξ, λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Κατά την εκτέλεση των εργασιών, η κίνηση των οχημάτων θα πραγματοποιείται απο τις υπόλοιπες λωρίδες κυκλοφορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ