ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Νέα τροπή στον θάνατο της Μαλένας - Τι λένε οι ιατροδικαστές

Πάτρα: Νέα τροπή στον θάνατο της Μαλένας - Τι λένε οι ιατροδικαστές
«Βρισκόμαστε σε προκαταρτική φάση, σε μια τόσο πολύπλοκη υπόθεση», λέει η Αγγελική Τσιόλα που διενήργησε τη νεκροψία - νεκροτομή της Ίριδας, ενός εκ των τριών κοριτσιών, της οικογένειας από την Πάτρα Unsplash/Stephen Andrews (Φωτ. αρχείου)

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με το θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα, καθώς αυτή τη φορά, έρχονται να στοιχεία στη δημοσιότητα όσον αφορά το θάνατο της Μαλένας, που έφυγε από τη ζωή πριν από τρία χρόνια.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, η άτυπη επιτροπή των ιατροδικαστών που ελέγχει τις εκθέσεις των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης του πορίσματος της ως προς τη Μαλένα και «κατά 99% θ’ απορρίψει ότι η αιτία του θανάτου της ήταν η ηπατική ανεπάρκεια».

Εν τω μεταξύ, ιατροδικαστικοί κύκλοι επιμένουν ότι στους δύο πρώτους θανάτους δηλαδή της Μαλένας και της Ίριδας, τα ευρήματα είναι «μη ειδικά» πράγμα που σημαίνει ότι η μη ύπαρξη ειδικών ευρημάτων δεν παραπέμπει σε εγκλήματα.

Εν τω μεταξύ, σχετικά με τις έρευνες για το θάνατο της Τζωρτζίνας, πηγές αναφέρουν ότι δεν έχει προκύψει κάτι αξιοσημείωτο, ώστε να διευκολύνεται το τμήμα Ανθρωποκτονιών που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας.

«Είμαστε μακριά από τη λύση του γρίφου, εκτός κι αν συμβεί κάποιο συνταρακτικό απρόοπτο» ειπώθηκε την Κυριακή στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» από μία πηγή.

«Τηρώ στάση αναμονής»

Με βάση τις ελεγμένες πληροφορίες της «Π», σύμφωνα με τις οποίες «προσβάλλεται» από την άτυπη επιτροπή ιατροδικαστών η έκθεση για τον πρώτο θάνατο της Μαλένας, αλλά παραμένει «ως έχει» η άλλη για την Ίριδα, η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις της Αγγελικής Τσιόλα, που διενήργησε την δεύτερη νεκροψία-νεκροτομή:

«Οφείλουμε να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της άτυπης επιτροπής. Ως γενικό σχόλιο που αφορά τη δική μου προσέγγιση στο έργο μας είναι ότι πάντα κοιτάζω σε κάθε περιστατικό μόνο τα επιστημονικά ευρήματα».

Σχετικά με όσα έχουν ειπωθεί για τον θάνατο των τριών παιδιών η κα Τσιόλα, είπε: «Βρισκόμαστε σε προκαταρτική φάση, που σημαίνει ότι μια τόσο πολύπλοκη υπόθεση θα ήταν λάθος να ερευνηθεί μονοδιάστατα. Προσωπικά τηρώ στάση αναμονής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ