ΕΛΛΑΔΑ

Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε την παρουσία της αστυνομίας στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας

Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε την παρουσία της αστυνομίας στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας
Αστυνομική επιχείρηση για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη στο κέντρο της Αθήνας (Φωτογραφία αρχείου) ΙΝΤΙΜΕ / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σε συλλήψεις επτά ατόμων προχώρησαν οι άνδρες της ΕΛΑΣ κατά την μεγάλη επιχείρηση για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη στο κέντρο της Αθήνας κατόπιν εντολής του υπουργού Προστασίας του Πόλιτη Τάκη Θεοδωρικάκου.

«Η σημερινή πολύπλευρη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, είναι τμήμα ενός συνολικού οργανωμένου σχεδίου. Με τη συνεχή δράση μας επιφέρουμε καίρια πλήγματα στην παράνομη μετανάστευση, στο εμπόριο ναρκωτικών και στο παράνομο εμπόριο που βλάπτει τις νόμιμες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος για την επιχείρηση, ενώ προσέθεσε:

«Ενισχύουμε σταθερά και με επιμονή την παρουσία της αστυνομίας στο κέντρο και τις γειτονιές του Λεκανοπεδίου έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να αισθάνονται πολύ πιο ασφαλείς», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Εφτά συλλήψεις - 125 προσαγωγές

Να σημειωθεί ότι στην επιχείρηση για την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος πραγματοποίησε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ, στο κέντρο της Αθήνας, συμμετείχαν 200 αστυνομικοί, από ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, «Πάνθηρες», Τροχαία και Ασφάλεια.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 435 άτομα, ενώ έγιναν, μεταξύ άλλων, 7 συλλήψεις και 125 προσαγωγές.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα της επιχείρησης είναι τα εξής:

  • 125 προσαγωγές παράνομων μεταναστών, αλλοδαπών, που στερούνταν τα απαραίτητα έγγραφα και οδηγήθηκαν στο ΠΡΟΚΕΚΑ της Αμυγδαλέζας
  • 4 συλλήψεις για ναρκωτικά -σε μια περίπτωση εντοπίστηκαν 23 γραμμάρια ηρωίνης,
  • 1 σύλληψη για παρεμπόριο,
  • 1 σύλληψη για κατοχή πλαστού εγγράφου –διαβατήριο,
  • 1 σύλληψη φυγόδικου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση,
  • 54 τροχαίες παραβάσεις για στάθμευση εκ των οποίων και 11 αφαιρέσεις πινακίδων,
  • 23 λοιπές τροχαίες παραβάσεις (κράνος, ζώνη ασφαλειας κλπ),
  • 6 παραβάσεις διενέργειας επιβατικής μεταφοράς με κόμιστρο -λαθραία ταξί-
  • 25 έλεγχοι σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς παραβάσεις .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ