ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνική αντιπροσωπεία στα Ιεροσόλυμα το Μ. Σάββατο για την Αφή του Αγίου Φωτός

Ελληνική αντιπροσωπεία στα Ιεροσόλυμα το Μ. Σάββατο για την Αφή του Αγίου Φωτός
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Εurokinissi/Χρήστος Μπόνης

Mε τιμές αρχηγού κράτους θα γίνει το Μεγάλο Σάββατο το απόγευμα στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», η υποδοχή του Αγίου Φωτός από την κυβέρνηση, εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου και τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα.

Νωρίς το πρωί του Μ. Σαββάτου, στις 7.00πμ, η ελληνική αντιπροσωπεία, η οποία θα παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός, στον Πανάγιο Τάφο θα αναχωρήσει για τα Ιεροσόλυμα, όπου θα έχει συνάντηση και με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη, την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας κ. Αθανάσιο Μπούρα, τον υπεύθυνο της Βουλής στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, το Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λευτέρη Κρέτσο, τον Εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης, κ. Θεολόγο και τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμ. Δαμιανό, θα μεταβεί στον Ναό της Αναστάσεως για την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός και θα το μεταφέρει στην Ελλάδα.

Η άφιξη της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Διεθνή Αερολιμένα «Ελ.Βενιζέλος» στην Αθήνα αναμένεται να γίνει στις 18.00 και στο Διεθνή Αερολιμένα «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη στις 21.00. Στο Ελευθέριος Βενιζέλος θα υπάρχει άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων το οποίο θα αποδώσει τιμές αρχηγού κράτους.

Aναλυτικά το πρόγραμμα:

programma afis fotos

Πηγή: Γραφείο Υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη

Σημειώνεται ότι η μεταφορά του Αγίου Φωτός, από τα Ιεροσόλυμα στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, λίγες ώρες πριν από την Ανάσταση, θα γίνει με το αεροσκάφος Empraer-209 της Πολεμικής Αεροπορίας

Το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας θα απογειωθεί από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα στις 7 το πρωί μεταφέροντας μεταξύ άλλων, εκπροσώπους της κυβέρνησης και του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, με προορισμό το Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης:

Η μυσταγωγική τελετή Αφής του Αγίου Φωτός

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ