ΕΛΛΑΔΑ

Euroferry Olympia: Ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των καμένων οχημάτων από δύο γκαράζ του πλοίου

Euroferry Olympia: Ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των καμένων οχημάτων από δύο γκαράζ του πλοίου
Από την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο πλοίο, έχουν χάσει έως σήμερα τη ζωή τους 9 άτομα ενώ 281 έχουν διασωθεί Intime/ΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των περίπου 70 καμένων οχημάτων και φορτηγών από το δεύτερο και τέταρτο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia, που βρίσκεται στο λιμάνι του Αστακού.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλοίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά τα ξημερώματα της Παρασκευής 18/02 στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντιζι. Η φωτιά πλέον έχει κατασβεστεί.

Τα συνεργεία ναυαγιαίρεσης αναμένεται να προχωρήσουν τώρα στην απομάκρυνση των οχημάτων από το πρώτο και τρίτο γκαράζ ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ακόμα αγνοούμενων ατόμων συνεχίζονται.

Από την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο πλοίο, έχουν χάσει έως σήμερα τη ζωή τους 9 άτομα ενώ 281 έχουν διασωθεί.

Σημειώνεται πως τα συνεργεία εργάζονται μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες στα γκαράζ 1 και 3, για να απομακρύνουν τα καμένα οχήματα από τα καταστρώματα του «Euroferry Olympia», από όπου μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί εννέα άνθρωποι νεκροί και ακόμα δύο αγνοούνται.

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Αστακού και τα συνεργεία σχεδόν ένα μήνα μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, εξακολουθούν να εργάζονται για την απομάκρυνση των καμένων οχημάτων εν μέσω τοξικών καπνών, χρησιμοποιώντας φιάλες οξυγόνου και ειδικές μάσκες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ