ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα - Θάνατος τριών κοριτσιών: «Η μητέρα ρωτούσε αν υπάρχουν κάμερες στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας»

Πάτρα - Θάνατος τριών κοριτσιών: «Η μητέρα ρωτούσε αν υπάρχουν κάμερες στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας»
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας Unsplash/Ibrahim Boran

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έρευνα των αρχών για την υπόθεση του αιφνίδιου θανάτου των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας, μέσα σε τρία χρόνια, στη Πάτρα.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας που πέθανε τον Ιανουάριο του 2021, η έρευνα του τμήματος Ανθρωποκτονιών συνεχίζεται, όπως και οι καταθέσεις γιατρών του Καραμανδανείου Νοσοκομείου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου.

Εκτός από τους γιατρούς, αναμένεται να καταθέσει και η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, η κατάθεση της οποίας θεωρείται μεγάλης βαρύτητας, σύμφωνα με το thebest.gr. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, θα κληθούν να καταθέσουν μέλη της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου και τελευταίοι οι γονείς.

«Η μητέρα ρωτούσε αν υπάρχουν κάμερες στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, η μητέρα των τριών κοριτσιών πρόβαλε ένα ερώτημα στα νοσοκομεία όπου νοσηλευόταν τα παιδιά. Το ερώτημα ήταν εάν υπήρχαν κάμερες στο δωμάτιο του νοσοκομείου που νοσηλευόταν η μικρή Τζωρτζίνα. Η ίδια φαίνεται να ανησυχούσε για τα προσωπικά αντικείμενα που είχε μαζί της για να μην κλαπούν.

Την αποκάλυψη έκανε μια νοσηλεύτρια από το νοσοκομείο του Ρίο που νοσηλεύτηκε επίσης η μικρή Τζωρτζίνα, όπως μετέδωσε το Mega. «Η μητέρα του κοριτσιού ρωτούσε επίσης εάν το δωμάτιο που νοσηλευόταν το κορίτσι είχε κάμερα», είπε η νοσηλεύτρια.

Η μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, τις τελευταίες δύο ημέρες αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις. O δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας, την έχει συμβουλέψει να μιλάει λιγότερο δημόσια καθώς το κάθε τι αυτό το διάστημα, μπορεί να παρερμηνευτεί. Μεταξύ άλλων τις δικές τους απόψεις για τους γονείς κατέθεσαν τις τελευταίες μέρες και ορισμένοι γνωστοί της οικογένειας.

Παράλληλα οι Αρχές έχουν ξεκινήσει να ερευνούν και τον θάνατο της Μαλένας. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα δεδομένα εκείνης της περιόδου αλλά και οι συνεντεύξεις των γονέων σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι αρχές εξετάζουν όλο το διαθέσιμο υλικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA εξετάζεται η δήλωση της μητέρας ότι η μικρή είχε ζητήσει να φύγει ο πατέρας της από το νοσοκομείο, έχοντας ίσως την αίσθηση του επικείμενου θανάτου της. Οι αστυνομικοί στέκονται στο γεγονός πως ένα τρίχρονο παιδί δεν μπορεί να έχει τέτοια αίσθηση.

«Πρόκειται για τραγωδία», λέει η κλινική ψυχολόγος

Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA η Άννα Κανδαράκη, κλινική ψυχολόγος, μίλησε για μία τραγωδία. «Όποια και αν είναι η απάντηση, πρόκειται για μια τραγωδία. Οι πιο δύσκολες καταστάσεις είναι όταν έχω να δω γονείς που έχουν βιώσει απώλεια βρέφους», είπε.

«Tο φυσιολογικό δεν εντάσσεται μέσα στο στατιστικό», θέλοντας να πει ότι η διαφορετική αντίδραση, από τη συνηθισμένη, σε ένα γεγονός, δε θα έπρεπε να θεωρείται ύποπτη. «Δεν μπορούμε να βγάλουμε κανένα συμπέρασμα από μια μητέρα και έναν πατέρα που κάτω από μια κάμερα καλούνται να αμυνθούν για αυτά που βιώνουν», πρόσθεσε, όπως ανέφερε η κ. Κανδαράκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ