ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Σύλληψη διάσημου Νορβηγού φωτογράφου για κατασκοπεία

Μυτιλήνη: Σύλληψη διάσημου Νορβηγού φωτογράφου για κατασκοπεία
Ο Knut Bry κρατείται από τις Αρχές και την Παρασκευή οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα AP Photo/Panagiotis Balaskas

Συνελήφθη από τις αρχές της Μυτιλήνης ο διεθνώς αναγνωρισμένος Νορβηγός φωτογράφος Knut Bry κατηγορούμενος για κατασκοπεία.

Ο Knut Bry συνεργαζόταν με μία τοπική ΜΚΟ, που βοηθούσε πρόσφυγες και μετανάστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 75χρονος φωτογράφος συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου τραβούσε πλάνα για το επόμενο βιβλίο του με θέμα το νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Την Παρασκευή εμφανίστηκε στο δικαστήριο με κατηγορίες που σχετίζονται με κατασκοπεία, τις οποίες ο δικηγόρος και οι υποστηρικτές του περιγράφουν ως αβάσιμες.

«Γνωρίζουμε τη σύλληψη ενός Νορβηγού πολίτη. Η πρεσβεία θα προσφέρει βοήθεια σύμφωνα με το προξενικό πλαίσιο», ανέφερε η νορβηγική πρεσβεία στην Αθήνα σε δήλωσή της προς το Associated Press.

Ο δικηγόρος του, Χάρης Πέτσικος, είπε ότι ο Knut Bry ζήτησε αναβολή και θα παρουσιάσει επίσημα την υπεράσπισή του τη Δευτέρα.

«Φυσικά δεν αποδέχεται αυτούς τους ισχυρισμούς σε καμία περίπτωση», είπε ο κ. Πέτσικος. «Δεν βλέπουμε τίποτα από τη δικογραφία που να τον ενοχοποιεί» προσέθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ