ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Γαλιατσάτος: Πιθανή η 4η δόση για όλους μέχρι τον Απρίλιο λόγω αυξημένων κρουσμάτων

Κορωνοϊός - Γαλιατσάτος: Πιθανή η 4η δόση για όλους μέχρι τον Απρίλιο λόγω αυξημένων κρουσμάτων
«Οι νέες παραλλαγές του ιού εμφανίζονται σε όσους δεν έχουν κάνει τα εμβόλια» υποστηρίζει ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Παναγής Γαλιατσάτος INTIME/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Απαραίτητος ο εμβολιασμός σε όλο τον πληθυσμό για να αποτρέψουμε ένα νέο κύμα πανδημίας, είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Johns Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος. 

«Εάν εμβολιαστούμε όλοι, τότε δεν θα υπάρχουν σοβαρά περιστατικά. Κρούσματα θα υπάρχουν αλλά κανένας δεν θα είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας», είπε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Ο κ. Γαλιατσάτος επεσήμανε πως όλος ο κόσμος έχει επαναπαυθεί μετά την άρση των μέτρων, και ειδικά την άρση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

«Κυριαρχεί η Όμικρον 2, και βλέπουμε ότι στις ΜΕΘ δεν έχουμε ασθενείς με κορωνοϊό. Όποιος δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση να την κάνει. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις ΗΠΑ, έχει παρατηρηθεί ότι οι καινούριες παραλλαγές προκύπτουν από τους ανεμβολίαστους. Εάν μας έρθει και άλλο κύμα πανδημίας, θα πρέπει να κάνουμε και 4η δόση», ανέφερε αρχικά.

«Σε 3-4 βδομάδες θα γνωρίζουμε εάν θα χρειάζεται να κάνουμε την 4η δόση. Έχουμε μία θεραπεία που μας βοηθάει, το εμβόλιο, αλλά το θέμα είναι τα εμβόλια. Γνώμη μου είναι ότι ίσως χρειαστεί να κάνουμε άλλο ένα εμβόλιο Μάρτιο ή Απρίλιο, ωστόσο σε δύο εβδομάδες που θα έχουμε περισσότερα στοιχεία από μία έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα γνωρίζουμε ακριβώς τι πρέπει να γίνει», κατέληξε λέγοντας ο κ. Γαλιατσάτος.

Θεοδωρίδου στο CNN Greece: Στο τραπέζι η τέταρτη δόση εμβολίου - Ο ρόλος της Όμικρον 2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ