ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: 13χρονη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της λόγω σεξουαλικής κακοποίησης

Βόλος: 13χρονη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της λόγω σεξουαλικής κακοποίησης
To 13χρονo κορίτσι που φέρεται να είχε δεχτεί σεξουαλική κακοποίηση, επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του με ένα κουζινομάχαιρο Pixabay (Φωτογραφία αρχείου)

Ανατάτωση έχει προκαλέσει στο Βόλο η είδηση ότι μία 13χρονη κοπέλα είχε προσπαθήσει να βάλει τέλος της ζωής της με ένα κουζινομάχαιρο λόγω σεξουαλικής παρενόχλησης που φέρεται να είχε υποστεί στο πρόσφατο παρελθόν.

Η ίδια σώθηκε την τελευταία στιγμή από την 11χρονη αδερφή της και μια φίλη της που της έστελνε μηνύματα στο κινητό, αποτρέποντάς την από την αυτοκτονία.

Το περιστατικό της απόπειρας αυτοκτονίας ήρθε στην επικαιρότητα πρόσφατα, στο πλαίσιο δικαστικής διερεύνησης υπόθεσης, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται η ανήλικη ως θύμα και για την οποία έχει κατατεθεί συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου. Μάλιστα η εισαγγελέας έχει παραγγείλει και δεύτερη προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι η πρώτη προκαταρκτική εξέταση αφορά στην διερεύνηση των αδικημάτων της απόπειρας βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της απόπειρας γενετήσιας πράξης με ανήλικο, που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας με χειρονομίες και προτάσεις, με παθούσα νεότερη των 12 ετών κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr όσα έγιναν γνωστά και προκαλούν σοκ, η τότε 12χρονη φέρεται να αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της στα τέλη του περασμένου Ιουνίου με κουζινομάχαιρο μήκους 25 εκατοστών.

Η αιτία της απόπειρας αυτοκτονίας ήταν λόγω σεξουαλικής παρενόχλησης που φέρεται να είχε δεχθεί η ανήλικη. Η νεαρή κοπέλα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, έφτασε σε απόγνωση και φέρεται να έγραψε ένα σημείωμα στην αδερφή της, εξηγώντας της την πρόθεσή της να βάλει τέλος στη ζωή της. Αμέσως μετά με το κουζινομάχαιρο προσπάθησε να κόψει τον λαιμό της, στο δωμάτιο του σπιτιού της όπου βρισκόταν, όπως αναφέρεται στην αναφορά.

Η αδερφή της κατάφερε και την απέτρεψε ενώ σύμφωνα με τη συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά σημαντικό ρόλο έπαιξε και μία φίλη της, που της έστελνε μηνύματα μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η απόπειρα αυτοκτονίας καταγράφηκε, σύμφωνα με τη μήνυση και στα ηλεκτρονικά μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξε η 12χρονη με τη φίλη της. Επίσης στη συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά αναφέρεται και γραπτό μήνυμα της 12χρονης προς την αδερφή της, στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αυτό το γράφω, για να ξέρεις ότι μέχρι εδώ άντεξα… Καλύτερα να πεθάνω, παρά να συνεχίσω να ζω εδώ μέσα… Επίσης να πεις στους φίλους μου, ότι τους αγαπώ πολύ!», έγραφε στο σημείωμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ