ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης για την απώλεια του πρώην προέδρου του ΣΕΒ: Αφήνει «δυσαναπλήρωτο κενό»

Μητσοτάκης για την απώλεια του πρώην προέδρου του ΣΕΒ: Αφήνει «δυσαναπλήρωτο κενό»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο θάνατο του Οδυσσέα Κυριακόπουλου υπογραμμίζει ότι υπήρξε ένας υποδειγματικός «πρόεδρος του ΣΕΒ, μια φωνή λογικής και σύνεσης» ΙΝΤΙΜΕ

«Έναν ξεχωριστό άνθρωπο και έναν αγαπημένο φίλο για πολλά χρόνια», αποχαιρετά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως γράφει ο ίδιος σε συλλυπητήριο μήνυμά του για την απώλεια του πρώην προέδρου του ΣΕΒ, Οδυσσέα Κυριακόπουλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει ότι υπήρξε ένας υποδειγματικός «πρόεδρος του ΣΕΒ, μια φωνή λογικής και σύνεσης» και ότι η απώλειά του αφήνει «δυσαναπλήρωτο κενό».

Αναλυτικά το συλλυπητήριο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον θάνατο του Οδυσσέα Κυριακόπουλου:

«Με οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, ύστερα από μια σύντομη, αλλά πράγματι γενναία μάχη για τη ζωή του. Η απώλειά του αποδίδει, πιστεύω, στην έκφραση «δυσαναπλήρωτο κενό» το πλήρες νόημά της. Γιατί ο Οδυσσέας είχε πολλά ακόμη να δώσει στην οικονομία και την κοινωνία του τόπου, καθώς συνδύαζε την επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία με το ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους. Τη βιομηχανική παράδοση με την εξωστρεφή καινοτομία. Τον κοσμοπολιτισμό με τον αθόρυβο πατριωτισμό. Και την προσφορά στην τέχνη με την ανώνυμη βοήθεια προς τον αδύναμο συνάνθρωπο. Ήταν ένας άξιος Έλληνας και ένας ολοκληρωμένος πολίτης».

«Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος ανέλαβε τα ηνία μιας οικογενειακής επιχείρησης για να την κρατήσει ακμαία σε καιρούς που η ελληνική μεταποίηση δοκιμαζόταν και για να την οδηγήσει στην επόμενη ημέρα. Υπήρξε, ταυτόχρονα, ένας υποδειγματικός Πρόεδρος του ΣΕΒ, μια φωνή λογικής και σύνεσης. Αλλά και ένας καλλιεργημένος, ανήσυχος και ευαίσθητος χαρακτήρας που χάραξε τη νέα εποχή της Λυρικής Σκηνής ως επικεφαλής του Διοικητικού της Συμβουλίου».

«Αποχαιρετώ έναν ξεχωριστό άνθρωπο και έναν αγαπημένο φίλο για πολλά χρόνια, κρατώντας για πάντα την πρωτοπόρα σκέψη του και το πλατύ χαμόγελό του. Στη σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του απευθύνω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια», καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος άφησε σήμερα Κυριακή την τελευταία του πνοή μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Ανακάλυψε ότι προσβλήθηκε από καρκίνο πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένατο περασμένο καλοκαίρι. Τότε νοσηλεύτηκε σε κλινική για την θεραπεία του καρκίνου στη Λοζάνη της Ελβετίας.

Ωστόσο, η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία και πριν από 10 ημέρες όταν του ανακοινώθηκε ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και επέρχεται το μοιραίο επέστρεψε οικογενειακώς στην Αθήνα με το ιδιωτικό του αεροπλάνο, προκειμένου να περάσει τις τελευταίες μέρες της ζωής του, στο σπίτι του μαζί με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά.

Ποιος ήταν ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος

Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος ανέλαβε τα ηνία της οικογενειακής εταιρείας S&B την οποία το 2014 πώλησε στον γαλλικό κολοσσό Imerys και συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο.

Γεννήθηκε το 1952 στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε Μηχανικός Μεταλλείων στο Πανεπιστήμιο Montanuniversitaet Leoben της Αυστρίας και στο Πανεπιστήμιο του Newcastle-upon-Tyne στην Αγγλία, ενώ πήρε πτυχίο MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων (INSEAD) στο Fontainebleau της Γαλλίας.

Επίσης, υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του ΙΟΒΕ και της Lamda Development A.E αλλά και του ΔΣ της IMERYS Group και της ASK Chemicals GmbH.

Την περίοδο 2000-2006 διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΒ-Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Ακόμη, το διάστημα αυτό διετέλεσε αντιπρόεδρος της Business Europe (UNICE) και των Ελληνικών Χρηματιστηρίων Α.Ε., πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (2006-2009), μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τραπέζης της Ελλάδος (2002-2011) και πρόεδρος του ΙΟΒΕ (2011 – 2014).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ