ΕΛΛΑΔΑ

Παναγιώτης Νίκας: Η πολιτεία να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον από την αυθαιρεσία

Παναγιώτης Νίκας: Η πολιτεία να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον από την αυθαιρεσία
«Δεν μπορεί μια δεκάδα άνθρωποι να κάνουν ακτιβισμό σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας

Να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον έναντι των όποιων αυθαίρετων ενεργειών των επιμέρους μειοψηφιών, κάλεσε την πολιτεία ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με αφορμή το μπλόκο που επιχειρείται σε μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στη Σκάλα Λακωνίας.

Σημειώνεται πως εδώ και καιρό μία μερίδα κατοίκων, υποστηριζόμενη από διάφορες συλλογικότητες, παρεμποδίζει, είτε προσφυγών, είτε κλείνοντας δρόμους, την κατασκευή της μονάδας.

Και αυτό ενώ εντείνεται το πρόβλημα των σκουπιδιών στη Λακωνία, με πλήθος από παράνομες χωματερές σε δάση και σε ποτάμια, οι οποίες πλέον απειλούν τη δημόσια υγεία.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρουν παράγοντες της περιοχής, οι αντιδράσεις που μπλοκάρουν το έργο προκαλούν ερωτήματα, καθώς το συγκεκριμένο σχέδιο έχει τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, η οποία επανειλημμένως έχει εκφραστεί θετικά από όλα τα επίπεδα και της μορφές επίσημης εκπροσώπησής (αυτοδιοικητικό, περιφερειακό, συλλογικό).

Ενδεικτικό των, παραπάνω, προσθέτουν, είναι το γεγονός ότι, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα και στην οποία εξέφρασαν τις απόψεις τους και οι αντιδρώντες, υπέρ της κατασκευής μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στη Σκάλα Λακωνίας τάχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των αιρετών.

Αναλυτικά, υπέρ της υλοποίησης του έργου βάσει του υπάρχοντος σχεδιασμού τάχθηκαν οι Δήμαρχοι Ευρώτα, Μονεμβασιάς, Σπάρτης και Ελαφονήσου, δυο αντιδήμαρχοι ως εκπρόσωποι της Ανατολικής Μάνης, χωρικοί και θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, οι βουλευτές Λακωνίας Θ. Δαβάκης και Ν. Κρητικός, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λακωνίας, καθώς μέλη Συλλόγων και άλλων φορέων.

«Δεν μπορεί μια δεκάδα άνθρωποι να κάνουν ακτιβισμό σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας, δίνοντας το στίγμα μιας κατάστασης που μαστίζει την περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ