ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Τράγκας: Με ιδιόχειρη διαθήκη που κατατέθηκε στο Μονακό μοιράζεται η περιουσία του

Γιώργος Τράγκας: Με ιδιόχειρη διαθήκη που κατατέθηκε στο Μονακό μοιράζεται η περιουσία του
Τα μετρητά υπολογίζονται σε 10 με 12 εκατ. ευρώ, ενώ περιλαμβάνεται σειρά πολυτελέστατων ακινήτων ΙΝΤΙΜΕ

Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης Γιώργος Τράγκας, που πέθανε από επιπλοκές του κορωνοϊού την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 σε ηλικία 72 ετών, μοίρασε την περιουσία του με ιδιόχειρη διαθήκη που -όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες- είχε συντάξει και καταθέσει στο Μονακό πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Τράγκας κληροδοτεί το 42% από την περιουσία του στον γιο του, Γιάννη Τράγκα, το 35% στην τελευταία του σύζυγο, Μαρία Καρρά, και το 23% στον γιο του, Φρέντι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μετρητά υπολογίζονται σε 10 με 12 εκατ. ευρώ, τα οποία μοιράζονται αναλογικά στα τρία παραπάνω πρόσωπα.

Επίσης, επέλεξε να δωρίσει κάποια από τα μετρητά του, σε φιλανθρωπικά ιδρύματα όπως η Εκκλησία της Ελλάδος και το φιλανθρωπικό ίδρυμα της Σαρλίν στο Μονακό.

Στη διαθήκη περιγράφονται αναλυτικά τα πολυτελέστατα ακίνητα στην Κυανή Ακτή (βίλα με πισίνα και θέα στη Γαλλική Ριβιέρα), στο Παρίσι (στην οδό Victor Hugo, κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου), στο Μονακό (τέσσερα ακίνητα), στη Νέα Υόρκη, στο Μαϊάμι, στην Αθήνα και στη Μύκονο (δύο ακίνητα).

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στη διαθήκη των 15 σελίδων σημειώνει πως δεν θέλει να υπολογιστούν σε αυτή περιουσιακά στοιχεία που είχε δωρίσει εν ζωή στο γιο του, Γιάννη και την τρίτη σύζυγό του, στα οποία δικαιωματικά ο γιος του Φρέντι θα μπορούσε να διεκδικήσει μερίδιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ