ΕΛΛΑΔΑ

Αρναούτογλου: Τι καιρό θα κάνει την 25η Μαρτίου - Πότε υποχωρεί ο χιονιάς

Αρναούτογλου: Τι καιρό θα κάνει την 25η Μαρτίου - Πότε υποχωρεί ο χιονιάς
Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό της 25ης Μαρτίου INTIME / ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανήμερα της εθνικής μας επετείου, στις 25 Μαρτίου, αναμένεται να κάνει την είσοδό της και ουσιαστικά στη χώρα μας η Άνοιξη μετά από μια μακρά περίοδο με χιόνια και τσουχτερό κρύο, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου.

Στο μεταξύ, από αύριο, 23 Μαρτίου σύμφωνα με τον ίδιο, ο χιονιάς φαίνεται να υποχωρεί ωστόσο αφήνει πίσω του καταιγίδες και κρύο. Στην Αττική όπως λέει, το θερμόμετρο την Τετάρτη δεν θα ανέβει πάνω από τους 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα χιόνια θα επιμείνουν σε υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα. Αντίθετα στη θεσσαλονίκη θα φθάσει μέχρι τους 16 βαθμούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, το πρωί της Τετάρτης 23 Μαρτίου στη Μαγνησία, στη νότια - νοτιοανατολική Θεσσαλία, στην Ευρυτανία, στη Φθιώτιδα, στην Βοιωτία, στην Αττική, στην Εύβοια και στις Σποράδες θα υπάρχει συννεφιά που θα δώσει τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις πάνω από τα 400 μέτρα.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στην κεντροανατολική Πελοπόννησο αλλά και σε περιοχές της Κρήτης. Στην ανατολική Ελλάδα τα σύννεφα θα είναι πυκνά με πιθανότητα να ψιχαλίσει και να βρέξει τοπικά. Στην υπόλοιπη χώρα, η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια.

Τις μεσημεριανές ώρες, στα ανατολικά ηπειρωτικά τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να εξασθενίσουν. Τοπικές μπόρες θα διατηρηθούν στις Κυκλάδες, ίσως και στα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική, αρχικά θα υπάρχει συννεφιά η οποία γρήγορα θα πυκνώσει και θα δώσει κάποιες τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις πάνω από τα 600 μέτρα. Προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και γενικά θα υπάρχει τάση βελτίωσης του καιρού. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τοπικές συννεφιές ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Την 25η Μαρτίου ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ