ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Εν αναμονή συλλήψεων - Ξεσπά η μητέρα: «Θα μου πει κι εμένα κάποιος τι έκανα;»

Πάτρα: Εν αναμονή συλλήψεων - Ξεσπά η μητέρα: «Θα μου πει κι εμένα κάποιος τι έκανα;»
«Λέτε, λέτε, λέτε και κανείς δεν με ζει. Κανένας δεν με έχει ζήσει», λέει η μητέρα τωμ παιδιών INTIME/ (Φωτογραφία αρχείου)

Στενεύει ο κλοιός γύρω από την υπόθεση των τριών παιδιών από την Πάτρα που έχασαν τη ζωή τους, με τις αρχές να βρίσκονται πολύ κοντά στη λύση του γρίφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές φαίνεται πως έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα που τα τρία αδέρφια έχασαν τη ζωή τους και να περιμένουν το πόρισμα των ιατροδικαστών που θα δώσει τέλος στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών.

Μητέρα κοριτσιών: Αν κάποιοι πιστεύουν ότι έκανα κακό στα παιδιά μου, θα μου πουν… πώς και πότε;

Την ίδια ώρα, η μητέρα των παιδιών μιλά στην εφημερίδα Πελοπόννησος για τα όσα λέγονται και γράφονται και αρνείται την εμπλοκή της στον θάνατο των παιδιών της.

«Δεν είμαι στα όριά μου. Είμαι ήδη…πολύ εκτός ορίων», λέει αρχικά.

Ο δημοσιογράφος στη συζήτησή τους, παραθέτει στοιχεία, εκθέσεις και σενάρια για την υπόθεση που έχει συνταράξει το πανελλήνιο, με την ίδια να αναρωτιέται:

«Θα μου πει και μένα κάποιος, τι έκανα; Κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι έκανα κακό στα παιδιά μου, θα μου πουν… πώς και πότε; Ποτέ μα ποτέ. Αυτή είναι η αλήθεια. Τι να μου πουν…;».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου: «Αν είχες μια κάμερα μπροστά σου, σε όλους αυτούς, δημοσιογράφους, αναλυτές, επιστήμονες, αλλά κυρίως στον απλό κόσμο, που σε θεωρούν ένοχη ή έμμεσα σε δείχνουν με το δάχτυλο ως παιδοκτόνο, τι θα έλεγες;», αναφέρει:

«Θα έλεγα…σταματήστε το θέμα. Σταματήστε. Έχετε άδικο. Θα το δείτε στην πορεία ότι έχετε άδικο. Μέχρι τότε θα έχετε πάρει τη ζωή μου στα χέρια σας. Αυτό θα έλεγα. Έχω ήδη το κακό, των τριών θανάτων στο σπίτι μου. Μου έχετε κάνει κι άλλο κακό. Θα μου κάνετε κι άλλο, κι άλλο κακό και μετά…που θ΄απολογηθείτε; Λέτε, λέτε, λέτε και κανείς δεν με ζει. Κανένας δεν με έχει ζήσει».

«Η μητέρα σκιαγράφησε το θάνατο των παιδιών»

Παράλληλα, ο ιατροδικαστής, ο Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο MEGA, είπε ότι η μητέρα των κοριτσιών έχει σκιαγραφήσει τον θάνατό τους.

«Στις δύο πρώτες αιτίες θανάτου φαινόταν ότι έχουμε παθολογικούς θανάτους και ουσιαστικά είχαμε πρόβλημα με τις αιτίες θανάτου γιατί τα ευρήματα έδειχναν κάτι άλλο ενώ οι αιτίες κάτι διαφορετικό. Μας βοήθησε πάρα πολύ στο να αντιληφθούμε το έχει συμβεί η μητέρα. Μέσα στην αγωνία της να βρει την αλήθεια για τα παιδιά της έχει κάνει πάρα πολλές δηλώσεις, έχει δώσει συνεντεύξεις, περιγράφει λεπτομερώς τις τελευταίες στιγμές που βιώνει για τα παιδιά της».

Ο ίδιος αναφέρει ότι η μητέρα μέσα από τις συνεντεύξεις της, «περιγράφει ουσιαστικά την στιγμή του θανάτου του κάθε παιδιού». «Μας περιγράφει έναν θάνατο από έλλειψη οξυγόνου…να βλέπεις μια αιτία θανάτου ηπατική ανεπάρκεια, δεν ταιριάζει». Και πρόσθεσε ότι: «Ποτέ δεν κάναμε λάθος στα ευρήματα. Αυτό που ήταν προβληματικό, ήταν η πρώτη αιτία θανάτου που έλεγε ηπατική ανεπάρκεια».

Σύμφωνα με τον κ. Λέων, είναι δύσκολο να διαγνωσθεί αμέσως ο ασφυκτικός θάνατος. Έχουμε μια σειρά ευρημάτων, χρειάζεται πολλή μελέτη και να αποκλειστούν άλλα πράγματα και μετά να καταλήξουμε», είπε ο ίδιος.

Ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία Αθηνών

Δεν αποκλείεται πριν την 25η Μαρτίου η Εισαγγελία Αθηνών να προχωρήσει σε ένταλμα σύλληψης, για την υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Μέχρι στιγμής, οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει ένα εύρυμα, το οποίο συνδέει το θάνατο της Τζωρτζίνας με εκείνους των αδελφών της, Μαλένας και Ίριδας. Αυτό προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργείται στην 9χρονη και αλλάζει τα έως σήμερα δεδομένα.

Το εύρημα που προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση στην Τζωρτζίνα, «είναι το πνευμονικό οίδημα».

Εάν και το αποτέλεσμα των ιστολογικών εξετάσεων επιβεβαιώσει το συγκεκριμένο εύρημα, οι ιατροδικαστές θα έχουν στα χέρια τους κάτι που θα συνδέει και τους τρεις θανάτους.

Πάντως, κατά τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, δεν αναφέρεται προηγηθείσα εξέλιξη πνευμονικού οιδήματος ή κάποιας νόσου ή πάθησης που θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και τον θάνατο στις 29 Ιανουαρίου 2022. Δηλαδή, όπως ακριβώς συνέβη και με την περίπτωση της Μαλένας, η οποία κατέληξε, ξαφνικά το απόγευμα της 13ης Απριλίου 2019.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ