ΕΛΛΑΔΑ

Βασίλης Δημάκης: Επιστολή του κρατούμενου που αφαίρεσε το ηλεκτρονικό βραχιολάκι

Βασίλης Δημάκης: Επιστολή του κρατούμενου που αφαίρεσε το ηλεκτρονικό βραχιολάκι
Εξηγεί τους λόγους που δραπέτευσε με αιχμές κατά των φυλακών Κορυδαλλού ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο δραπέτης κρατούμενος Βασίλης Δημάκης, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες παραβίασε και αφαίρεσε το ηλεκτρονικό βραχιολάκι και αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ., έγραψε μια επιστολή στην οποία εξηγεί τους λόγους της πράξης του.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του που απέστειλε στο 2020mag.gr:

«Την Πέμπτη, 16/03/2022, και μετά από 4 έτη τουλάχιστον, που πηγαινοερχόμουν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ, δίχως ποτέ να έχω δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα ή έστω την παραμικρή καθυστέρηση, αποφάσισα να κάνω το χειρότερο όλων, να παραβιάσω τους όρους τους οποίους η αξιότιμη κυρία εισαγγελέας Εφετών, κ. Σούκουρα, μαζί με τα άλλα δύο μέλη, Μαρία Στέφη (διευθύντρια) και Σοφία Ασημακοπούλου (κοινωνική λειτουργό), αποφάσισαν να μου δώσουν.

Με καθυστέρηση τριών εβδομάδων βέβαια και αφού εξαναγκάστηκα να κατέλθω για τρίτη φορά σε λευκή απεργία - πείνας και δίψας.

Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου προς την εισαγγελέα Εφετών, την οποία παρεμπιπτόντως υπολήπτομαι, σε απόλυτη αντίστιξη με την εισαγγελέα Πρωτοδικών, η οποία φέρει τεράστια ευθύνη στην ομολογουμένως κακή απόφαση που έλαβα για μένα. Εννοώ την παραβίαση των όρων που μου εδόθησαν».

Στη συνέχεια, ο κρατούμενος επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση των φυλακών του Κορυδαλλού:

«Αν όλη η προσπάθειά μου ήταν προσχηματική και σκοπός μου ήταν να παραβιάσω τους όρους και να αποκτήσω την ελευθερία μου με αυτόν τον μη θεμιτό τρόπο, δεν θα πηγαινοερχόμουν για τόσο καιρό τζάμπα στο κάτεργο του Κορυδαλλού, στο χαμαιτυπείο που καταφέρνει και στεγάζει σε τόσο υψηλό ποσοστό τόσο πολλούς διεφθαρμένους επίορκους δημόσιους λειτουργούς ανά τετραγωνικό μέτρο.

Εδώ και ένα χρόνο ο Κορυδαλλός έχει μία ανίκανη διοίκηση, ικανή μόνο στη διαφθορά και στις προσωπικές εξυπηρετήσεις με το αζημίωτο, αρχής γενομένης από τη διευθύντρια αλλά και τους 2-3 τρεις αρχιφύλακες που μοιράζονται την εξουσία. Θα είχα αρπάξει την ευκαιρία ευθύς εξαρχής από το 2018, που βγήκα για πρώτη φορά μετά από 31 ημέρες απεργίας πείνας και 8 δίψας, τα οποία είναι γνωστά τοις πάσι».

Ο ίδιος σημείωσε: «Θέλω να πω σε όσους στήριξαν τον αγώνα μου μέχρι τώρα, ότι δεν υπέγραψα κανένα χαρτί "παρθενίας" απέναντί τους, με την προϋπόθεση να στηρίξουν τον αγώνα μου για ισότιμη εκπαίδευση, αλλά προφανώς αυτό που μπορώ εύκολα να υποσχεθώ είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να εμπλακώ σε οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια, προς θλίψη του νεοφιλελεύθερου ακροατηρίου που με περισσή χολή σχολιάζει κάτω από συνδέσμους που αναφέρονται στην απόφασή μου να παραβιάσω τους όρους και το βραχιολάκι.

Λένε πως με πρόφαση τη δική μου παραβίαση των όρων, ετοιμάζονται να κόψουν όλες τις εκπαιδευτικές άδειες. Δεν μπορώ να καταλάβω από πού προκύπτει αυτό.

Πριν από δύο χρόνια περίπου, παραβίασε εκπαιδευτική άδεια συγκρατούμενός μας και δεν υπήρξε συνέπεια για κάποιον άλλον. Όπως ήταν φυσικό. Ο καθένας είναι υπεύθυνος και υπόλογος για τις πράξεις του. Αυτό επιτάσσει η Δημοκρατία. Βέβαια, αν πίστευαν στη Δημοκρατία οι διοικούντες τον Κορυδαλλό, θα ήταν όλα πολύ καλύτερα, αλλά ας όψεται».

«Δεν περιμένω την απόλυτη Δημοκρατία, απλά περιμένω περισσότερη Δημοκρατία. Αποφάσισα να αλλάξω ως άνθρωπος και άλλαξα, αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει κανένας άνθρωπος», σημειώνει.

Υπενθυμίζεται πως στις 17 Μαρτίου η ειδική υπηρεσία που λαμβάνει τα σήματα ενημέρωσε ότι το τελευταίο στίγμα που δόθηκε ήταν λίγο πριν τις 12:30, στην περιοχή της Νίκαιας.

Ο 43χρονος κρατείτο στις φυλακές Κορυδαλλού, έχοντας καταδικαστεί για ληστείες τραπεζών.

Του είχε δοθεί βραχιολάκι και εκπαιδευτική άδεια από τις 15 Μαρτίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ