ΕΛΛΑΔΑ

Βασίλης Δημάκης: Οι κάμερες και οι γνωριμίες στη φυλακή πρόδωσαν την κρυψώνα του

Βασίλης Δημάκης: Οι κάμερες και οι γνωριμίες στη φυλακή πρόδωσαν την κρυψώνα του
Οι κάμερες κατέγραψαν τη φυγή του αλλά και τη διαδρομή του την οποία η αστυνομικοί εντόπισαν καρέ καρέ στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME

Υλικό από κάμερες ασφαλείας αλλά και πληροφορίες για άτομα με τα οποία ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης είχε επαφές μέσα στη φυλακή ήταν τα δυο βασικά στοιχεία με τα οποία η αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον κρατούμενο που είχε σπάσει το ηλεκτρονικό βραχιολάκι και είχε εξαφανιστεί.

Οι αστυνομικοί της Aντιτρομοκρατικής αρχικά συγκέντρωσαν όλο το υλικό από τα κλειστά κυκλώματα ασφαλείας που υπάρχουν στο σημείο που έδωσε για τελευταία φορά στίγμα το ηλεκτρονική σύστημα παρακολούθησης.

Οι κάμερες κατέγραψαν τη φυγή του αλλά και τη διαδρομή του την οποία η αστυνομικοί εντόπισαν καρέ καρέ στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. Το βίντεοληπτικο υλικό σταματούσε σε μια γειτονιά στο Κερατσίνι και εκεί άρχισε στην ουσία το δεύτερο κεφάλαιο της έρευνα καθώς οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι σε πολύ κοντινή απόσταση ήταν το διαμέρισμα ενός άνδρα ο οποίος στο παρελθόν είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης. Το διαμέρισμα ανήκε στην σύντροφο του αλβανικής καταγωγής.

Η πολυκατοικία τέθηκε σε κλοιό αστυνομικών και οι οποίοι μάλιστα είδαν μια από τις περασμένες ημέρες τον φυγόδικο να έχει βγει στο μπαλκόνι του διαμερίσματος πιστεύοντας προφανώς ότι είχε καταφέρει να χάσουν οι αρχές τα ίχνη του.

Η Αντιτρομοκρατική ειδοποίησε για την εξέλιξη της αναζήτησης και μεσημέρι πάνοπλοι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ μαζί με κλιμάκιο της ασφαλείας Πειραιά εισέβαλλαν στο διαμέρισμα και συνέλαβαν τον Βασίλη Δημάκη.

Ο κρατούμενος των φυλακών Κορυδαλλού έχει καταδικαστεί για ληστείες ενώ είχε προχωρήσει και σε απεργία πείνας καθώς ζητούσε να παρακολουθεί με φυσική παρουσία τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο.

Του είχε δοθεί το δικαίωμα να έχει σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης ακριβώς για αυτόν το λόγο μέχρι την περασμένη εβδομάδα που το παραβίασε και δραπέτευσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ