ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιακμάνης για Πάτρα: Δύο δικογραφίες για την υπόθεση - Ο εισαγγελέας θα δώσει τη λύση

Καλλιακμάνης για Πάτρα: Δύο δικογραφίες για την υπόθεση - Ο εισαγγελέας θα δώσει τη λύση
Καλλιακμάνης: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που να δείχνουν ότι ο θάνατος των τριών παιδιών στην Πάτρα είναι έγκλημα» ΙΝΤΙΜΕ

Για την υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, που έχει συνταράξει το πανελλήνιο, μίλησε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, αναφερόμενος στην αστυνομική έρευνα.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που να δείχνουν ότι ο θάνατος των τριών παιδιών στην Πάτρα είναι έγκλημα, ούτε και ποιος τέλεσε το έγκλημα».

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο κ. Καλλιακμάνης αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο δικογραφίες, η μία από τον εισαγγελέα που ζητά από την αστυνομία συγκεκριμένα πράγματα και η άλλη μια αυτεπάγγλετη προανάκριση για τον θάνατο του τρίτου παιδιού.

«Η αστυνομία περιμένει ακόμη τις πραγματογνωμοσύνες, τις ιστολογικές και τις τοξικολογικές εξετάσεις, θα πάρει να λάβει όλα τα στοιχεία. Αν θέλετε την άποψή μου, τη λύση θα την δώσει ο εισαγγελέας» πρόσθεσε ο κ. Καλλιακμάνης.

«Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τέλους αν ο εισαγγελέας διατάξει συλλήψεις σύμφωνα με τα στοιχεία, αν αυτά προκύψουν, μέχρι τώρα δεν έχουμε κάτι τέτοιο, περιμένουμε τα στοιχεία» σημείωσε και πρόσθεσε πως η αστυνομία λειτουργεί μεθοδικά.

«Άλλο η δημοσιογραφική έρευνα που πολλές φορές έχει αποκαλύψει πολλά» πρόσθεσε, αλλά η αστυνομία λειτουργεί διαφορετικά.

«Αν θέλετε τη γνώμη μου» πρόσθεσε «είναι μια δύσκολη υπόθεση που θέλει διερεύνηση, θέλει διαδικασία σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, να μαζευτούν αποδεικτικά στοιχεία για να έχουμε ένα ασφαλές συμπέρασμα».

Συνεχίζονται οι καταθέσεις - Τι αναφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού

Για την υπόθεση έχουν αρχίσει να καταθέτουν γιατροί και νοσηλευτές, αλλά μόνο από την Αθήνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος, όπως ανέφεραν οι γιατροί, η 9χρονη Τζωρτζίνα βάσει των εξετάσεων θα μπορούσε να παρουσιάσει μία μικρή κρίση λόγω εγκεφαλοπάθειας, αλλά δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση η ανακοπή.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Άγκυ Ξενάκου, οι γιατροί από το Νοσοκομείο Ρίου είχαν ενημερώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού» μετά την πρώτη ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα.

Όπως ανέφεραν από το Χαμόγελο του Παιδιού στο Newsbomb.gr: «Τον Απρίλη του 2021 ζητήθηκε η συνδρομή μας από το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Όπως κάνουμε κάθε φορά για κάθε οικογένεια που έχει πρόβλημα υγείας μέσω των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών του “Χαμόγελου” προσφέραμε την ολιστική υποστήριξή μας στην οικογένεια.

Ολιστική βοήθεια σημαίνει ότι δεν μένουμε μόνο στο θέμα της συμβουλευτικής και της ψυχολογικής υποστήριξης, αλλά μπορούμε να παρέχουμε ιατρική βοήθεια για διακομιδή, για εξετάσεις. Επίσης ενημερώσαμε τους γονείς για τους τρόπους που μπορούμε να τους υποστηρίξουμε για το περιστατικό υγείας που αντιμετώπιζαν εκείνη τη στιγμή καθώς το τρίτο παιδί τους νοσηλευόταν.

Στη συνέχεια όταν οι γιατροί μας δήλωσαν κάποιες δικιές τους υποψίες σε σχέση με την υπόθεση τους καθοδηγήσαμε να απευθυνθούν άμεσα στον εισαγγελέα ο οποίος είναι και ο πλέον αρμόδιος σε τέτοιες περιπτώσεις. Από τους γονείς δεν ζητήθηκε η συνδρομή μας περαιτέρω».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ