ΕΛΛΑΔΑ

Προβλήματα στην εστίαση: Τηγανητές πατάτες, καλαμαράκια και κολοκυθάκια προς εξαφάνιση

Προβλήματα στην εστίαση: Τηγανητές πατάτες, καλαμαράκια και κολοκυθάκια προς εξαφάνιση
Σοβαρά τα προβλήματα στην εστίαση λόγω των τιμών του ηλιελαίου ΙΝΤΙΜΕ

Με την άνοδο που σημειώνουν οι τιμές των βασικών προϊόντων, τα καταστήματα εστίασης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με το ηλιέλαιο.

Μετά τις σκέψεις για τις τηγανητές πατάτες, οι ιδιοκτήτες σκέφτονται να αφαιρέσουν από τα μενού και άλλα αγαπημένα είδη όπως τα καλαμαράκια και τα κολοκυθάκια.

Όπως αναφέρουν, το κόστος για το τηγάνισμα των προϊόντων αυτών είναι αποτρεπτικό. Ωστόσο εάν συνεχίσουν να τα συμπεριλαμβάνουν στο μενού θα αναγκαστούν να αυξήσουν τις τιμές, κάτι το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η πελατεία.

«Φτάσαμε σήμερα να αγοράσουμε 32,50 ευρώ το 10λιτρο που το αγοράζαμε 14,5 ευρώ. Οι περισσότεροι συνάδελφοι θέλουν να βγάλουν από το μενού ότι έχει σχέση με τηγανιτό», αναφέρει επιχειρηματίας της εστίασης στην Χαλκιδική στην ΕΡΤ.

«Έχει γίνει απαγορευτικό το ηλιέλαιο. Ή πρέπει να πέσουν οι τιμές ή πρέπει να βρούμε μια εναλλακτική για να συνεχίσουμε να τηγανίζουμε. Αλλιώς δεν έχει νόημα το να πουλάω ένα προϊόν το οποίο το βάζω από το τσέπη μου. Εμείς εάν ανεβάσουμε τις τιμές στα μενού, ο κόσμος δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει καθώς οι μισθοί παραμένουν ίδιοι», τόνισε άλλος καταστηματάρχης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ