ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Κοντά στο τέλος οι έρευνες - Τα πορίσματα που θα «δώσουν» τις απαντήσεις

Πάτρα: Κοντά στο τέλος οι έρευνες - Τα πορίσματα που θα «δώσουν» τις απαντήσεις
Προς αναμονή των αποτελεσμάτων των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων μαζί με το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον θάνατο των παιδιών στην Πάτρα INTIME/ (Φωτογραφία αρχείου)

Κοντά στη λύση του μυστηρίου φαίνεται πως είναι οι έρευνες για τον θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα. Εν τω μεταξύ όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων και το πόρισμα των ιατροδικαστών.

Συνολικά 70 άτομα, γιατροί και νοσηλευτές, θα κληθούν να καταθέσουν για να βοηθήσουν τις αρχές που ασχολούνται με την εξιχνίασης της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» οι ιατροδικαστές εστίασαν στο θάνατο της Μαλένας 3,5 χρόνων, του πρώτου παιδιού που πέθανε στο νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού και αναμένεται να παραδώσει το πόρισμά της.

Σχετικά με το δεύτερο παιδί, την Ίρις, που σε ηλικία μόλις 6 μηνών βρέθηκε νεκρό στην κούνια του, η υπόθεση ανατέθηκε στην ιατροδικαστή Πατρών Αγγελική Τσιόλα, που τη νεκροτόμησε.

Η τρίτη έρευνα αφορά το θάνατο της Τζωρτζίνας και ερευνάται από τον ιατροδικαστή Αθηνών, Σωτήρη Μπουζιάνη.

Πρόεδρος γιατρών Πάτρας: Η μητέρα μού ζήτησε ενοχλημένη το λόγο

Σύμφωνα με την Άννα Μαστοράκου, πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, μιλώντας στην εκπομπή, αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε η ίδια με τη μητέρα των τριών άτυχων κοριτσιών, αλλά και στη στάση της τελευταίας.

«Έγινε μία μεγάλη προσπάθεια από το ιατρικό δυναμικό της πόλης να «θωρακίσουν» την Τζωρτζίνα. Οι γιατροί φέρθηκαν πολύ ανθρώπινα και προσπάθησαν πραγματικά να αγκαλιάσουν την οικογένεια και να διερευνηθούν τα αίτια των σπασμών που ανέφερε η μητέρα. Έχουν ήδη παραδοθεί τα ιστορικά των παιδιών στις αστυνομικές Αρχές».

Έπειτα από την δημόσια τοποθέτηση της κυρίας Μαστοράκου, η μητέρα των παιδιών επικοινώνησε μαζί της φανερά ενοχλημένη, όπως λέει η ίδια, λέγοντάς της ότι «η εμπλοκή της στην υπόθεση είναι άστοχη».

«Με κάλεσε η μητέρα φανερά ενοχλημένη για την αναφορά μου στα περιστατικά, γιατί κατά την άποψή της δεν είχα σχέση και γνώση με αυτά. Μου είπε πως η εμπλοκή μου ήταν άστοχη. Της εξήγησα πως είναι θεσμικός ο δικός μου ρόλος για να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών τόσο ως προς τους γιατρούς, όσο και ως προς τα νοσοκομεία. Μου ζήτησε να επανορθώσω για δύο θέματα. Ένα από αυτά ήταν να πω ότι εκκρεμεί μία εξέταση για τον γονιδιακό έλεγχο στην Αμερική, γιατί πιστεύει ακράδαντα πως αυτή η εξέταση θα αναδείξει το σπάνιο γενετικό αίτιο που δικαιολογεί το θάνατο των τριών παιδιών της…».

«Έλεγε ότι έχει καρκίνο και ότι είναι ετοιμοθάνατη»

Σύμφωνα με άτομο από το περιβάλλον του πατέρα των παιδιών, η μητέρα είχε παρουσιάσει ένα ιατρικό έγγραφο στο οποίο αναφέρονταν ότι πάσχει από καρκίνο και πως είναι στο τελευταίο στάδιο.

«Μας έλεγε παραμύθια μόνο και μόνο για να κρατήσει τη σχέση με το αγόρι μας. Έλεγε ότι έχει καρκίνο και ότι είναι ετοιμοθάνατη. Κάθε φορά προσπαθούσε να μας πείσει, αρρωστημένα, απλά για να τον κρατήσει μαζί της. Όταν κατάλαβε ότι την πήραμε χαμπάρι βγήκε στην επίθεση, αλλά μέχρι εκεί που την έπαιρνε» είπε μάρτυρας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Για να πείσει τους συγγενείς ότι είναι άρρωστη, προσκόμισε και ιατρικό έγγραφο. «Για να μας πείσει ότι είναι ετοιμοθάνατη και να την κρατήσουμε στην οικογένεια, δε δίστασε να εμφανίσει μέχρι και ιατρικό έγγραφο που έδειχνε ότι νοσούσε από αυτή την ανίατη ασθένεια. Την πιστέψαμε και τη βοηθήσαμε, μέχρι που καταλάβαμε ότι κάτι συμβαίνει. Στη συνέχεια διαπιστώσαμε ότι το ιατρικό έγγραφο ήταν της γιαγιάς της και είχε αλλάξει κάποια βασικά στοιχεία. Μίας γιαγιάς που είχε πεθάνει από την ίδια αρρώστια…», κατέληξε ο μάρτυρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ