ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν διακινητές για παράνομη μεταφορά μεταναστών στη χώρα

Συνελήφθησαν διακινητές για παράνομη μεταφορά μεταναστών στη χώρα
Η αστυνομία έκανε σήμα για να σταματήσουν οι οδηγοί αλλά εκείνοι ανέπτυξαν ταχύτητα κι έφυγαν INTIME/ (Φωτογραφία αρχείου)

Ένας τυπικός έλεγχος από την αστυνομία στο δρόμο, ήταν η αιτία να συλληφθούν δύο άτομα για διακίνηση μεταναστών στη χώρα μας που δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα μαζί τους. Όλα έγιναν όταν η αστυνομία έκανε σήμα σε οδηγό να σταματήσει κι εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα στην εθνική οδό Κομοτηνής - Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, σελήφθησαν σε περιοχές της Ξάνθης και του Έβρου δύο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας μετανάστες.
Η πρώτη περίπτωση αφορά έναν διακινητή ο οποίος κινούνταν στην εθνική οδό Κομοτηνής-Ξάνθης, μεταφέροντας τρεις μετανάστες, οι οποίοι δεν έφεραν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Αστυνομικοί του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης τον συνέλαβαν για τη μεταφορά μεταναστών και για αντίσταση στις αρχές, καθώς αρχικά ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε για το όχημα που οδηγούσε, είχε δηλωθεί κλοπή στις 24-2-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Επίσης την Παρασκευή στο Διδυμότειχο, αστυνομικοί του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, συνέλαβαν έναν ακόμη διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί αυτοκίνητο, μεταφέροντας παράνομα έξι μετανάστες. Και αυτός ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια το όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε οι οδηγοί-διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ κατασχέθηκαν τα οχήματα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ