ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση Ουκρανών κατά του πολέμου στην πλατεία Αριστοτέλους

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση Ουκρανών κατά του πολέμου στην πλατεία Αριστοτέλους
INTIME/ ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ (Φωτ. αρχείου)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία, πραγματοποίησαν στην πλατεία Αριστοτέλους, Ουκρανοί πολίτες που ζουν στη Θεσσαλονίκη. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 40 άτομα κρατώντας σημαίες της Ουκρανίας, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Ρωσικό Προξενείο.

Φωνάζοντας συνθήματα κατά του πολέμου, «Stop war in Ukraine», οι Ουκρανοί πολίτες έφτασαν μέχρι το σημείο όπου υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις και στη συνέχεια αποχώρησαν ειρηνικά.

Συνολικά, από την έναρξη του πολέμου, στην Ελλάδα έχουν περάσει τα σύνορα 14.429 Ουκρανοί πολίτες, από τους οποίους 4.580 ανήλικοι, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με βάση τα στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα εισήλθαν 278 Ουκρανοί πρόσφυγες, από τους οποίους 74 ανήλικοι. Συγκεκριμένα 162 εισήλθαν από τον Προμαχώνα, 9 από τους Ευζώνους, 43 από άλλα χερσαία σύνορα, ενώ 64 αφίχθησαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

LiveBlog: Ισχυρές εκρήξεις στη Λβιβ - Επανέρχεται στις απειλές για χρήση πυρηνικών η Μόσχα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ