ΕΛΛΑΔΑ

Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή του Αγίου Φωτός

Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή του Αγίου Φωτός
Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης

Στο διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσγειώθηκε στις 20.08 το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε από τα Ιεροσόλυμα την αποστολή της ελληνικής πολιτείας με το Άγιο Φως.

Η υποδοχή του Αγίου Φωτός γίνεται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τιμές αρχηγού κράτους.

Αμέσως μετά το Άγιο Φως θα αναχωρήσει με αεροσκάφη της Aegean και της Olympic Air σε 17 προορισμούς, στη Θεσσαλονίκη, στο Αιγαίο, Ιόνιο, Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις, αποκλειστικά και μόνο για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, προς Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Χίο, Μυτιλήνη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο.

Παράλληλα, η μεταφορά του Αγίου Φωτός θα πραγματοποιηθεί και με τις προγραμματισμένες πτήσεις προς Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο και Ιωάννινα.

Νωρίς το πρωί του Μ. Σαββάτου, στις 7.00πμ, η ελληνική αντιπροσωπεία, η οποία παρέστει στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός, στον Πανάγιο Τάφο αναχώρησε για τα Ιεροσόλυμα, όπου είχε συνάντηση και με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, αποτελείτο από τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη, την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας κ. Αθανάσιο Μπούρα, τον υπεύθυνο της Βουλής στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, το Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λευτέρη Κρέτσο, τον Εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης, κ. Θεολόγο και τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμ. Δαμιανό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ