ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό: «Έκανα 30 ραντεβού την ημέρα, κρατούσαν νηστικό το παιδί μου» - Όσα είπε η 19χρονη

Αποκλειστικό: «Έκανα 30 ραντεβού την ημέρα, κρατούσαν νηστικό το παιδί μου» - Όσα είπε η 19χρονη
Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης (Φωτογραφία αρχείου) Pixabay

«Κατά μέσο όρο την ημέρα έκανα περίπου 30 ραντεβού στην βάρδια. Μία μέρα που πάλι τσακωθήκαμε γιατί ζητούσα να με αφήσουν να φύγω, όταν επέστρεψα στο σπίτι μετά τα ραντεβού, είδα ότι είχαν αφήσει το παιδί μου λερωμένο και μάλλον νηστικό. Μετά από κάθε τσακωμό μου έπαιρναν το κινητό και πάντα το έλεγχαν για να δουν αν έχω κάνει σε κάποιον παράπονο ή αν έχω ειδοποίηση την αστυνομία».

Η περιγραφή στους αστυνομικούς της Δίωξης Οργανωμένου εγκλήματος της 19χρονης μητέρας από τη Μολδαβία έδειξε το δρόμο για μια ακόμη φορά, στο πώς τα οργανωμένα κυκλώματα εκμετάλλευσης γυναικών φέρνουν στη χώρα μας γυναίκες, για να τις εκμεταλλευτούν. Η επιχείρηση των αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση της αλλά και του μωρού παιδιού της, ενώ όπως κατήγγειλε, και οι δυο τους κρατούνταν παρά τη θέληση τους από τα μέλη την εξωθούσαν στη πορνεία.

Η νεαρή κοπέλα περιέγραψε στους αστυνομικούς πώς μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο στη Μολδαβία καθώς η αλκοολική μητέρα της έχασε την επιμέλεια της και πώς τα μέλη του κυκλώματος εδώ στην Ελλάδα την εκβίαζαν ότι θα την καταγγείλουν στις αρχές για να χάσει και εκείνη την επιμέλεια του παιδιού της αν δεν έκανε ό,τι της έλεγαν.

«….Η Αλεξάνδρα μου ζήτησε το διαβατήριο το δικό μου και του παιδιού μου, για να τα προσέχει. Εγώ δέχτηκα και σκέφτηκα ότι είναι καλύτερα να της τα δώσω για να μην τα χάσω. Παραπονιόμουν, δεν είμαι συνηθισμένη σε όλα αυτά. Εκείνη τότε με φώναξε και μου είπε ότι ήξερα εξαρχής τι δουλειά θα κάνω και ότι πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω. Εγώ έκλαιγα και της έλεγα, ότι θέλω να πάω σπίτι μου, αλλά αυτή μου είπε ότι πρέπει πρώτα να της ξεπληρώσω το χρέος και μετά να φύγω».

«Τα χρήματα, μου είπαν ότι ήταν 600 € για το ταξίδι. Την πρώτη μέρα (που ήρθα στην Ελλάδα) έκανα συνολικά 40 ραντεβού. Όταν πήρα τα 200 € που αντιστοιχούσαν στα ραντεβού που έκανα, είπα στην Αλεξάνδρα, ότι έχω λεφτά για εισιτήρια και ότι θέλω να πάρω το παιδί μου και να γυρίσω πίσω. Η Αλεξάνδρα του είπε για τα παράπονα που έκανα και εκείνος ξεκίνησε να με φωνάζει να με βρίζει…».

Σοκαριστική όμως είναι και τα όσα είπε η νεαρή κοπέλα, για το πώς την απέτρεπαν να επισκεφτεί γιατρό όταν παρουσίασε πρόβλημα υγείας λόγω της βίας από την κακοποίηση που δεχόταν από τους άνδρες πελάτες. Όπως της έλεγαν η αμοιβή του γιατρού έφτανε για μια επίσκεψη 150 ευρώ και δεν είχε να τα δώσει.

«….Στο μεταξύ η Αλεξάνδρα κρατούσε τόσο το διαβατήριο μου, όσο και των παιδιών. Όταν του ζήτησα να πάω σε γυναικολόγο, για να με αποτρέψουν μου είπε ότι κοστίζει 150 € και ότι θα τα πληρώσω μόνη μου. Εγώ τους είπα ότι δε με νοιάζει. Πράγματι με πήγαν σε γυναικολόγο, ο οποίος για την επίσκεψή μου ζήτησε 20 €.

Συνέχιζαν να με υποχρεώνουν να πηγαίνω με πολλούς πελάτες και η Αλεξάνδρα μαζί με τον Κώστα μου είπαν ότι ο άντρας μου, που είχε μείνει πίσω στη Μολδαβία θα πρέπει να πληρώσει 800 € και αυτός γιατί της τα χρωστάω. Ακόμα και όταν με άφηναν μόνη μου στο σπίτι με το παιδί με κλείδωναν χωρίς εγώ να έχω κλειδιά….»

Η νεαρή κοπέλα φαινόταν να μην έχει διέξοδο, μέχρι τη στιγμή που θυμήθηκε ότι έχει στη διάθεση της ένα τηλέφωνο μιας γυναίκας, που αν το έπαιρνε δεν θα δημιουργούσε υποψίες, ότι ζήτησε βοήθεια για να απελευθερωθεί αυτή και το παιδί της.

«….Ξαφνικά θυμήθηκα ότι όταν βρισκόμουν στο Κισινάου σε υπηρεσία εκδόσεις διαβατηρίων, πριν φύγω για Ελλάδα, συνάντησα μία γυναίκα η οποία ήταν διερμηνέας στο οικοτροφείο που εμένα έξι χρόνια, η οποία μάλλον υποπτεύθηκε τι δουλειά πάω να κάνω στην Ελλάδα μου έδωσε τον αριθμό της και μου είπε να την καλέσω αν ποτέ χρειαστώ βοήθεια γιατί έχει άτομα να με βοηθήσει. Πράγματι, την πήρα κρυφά τηλέφωνο».

Στην επιχείρηση της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί ανάμεσά τους και μια γυναίκα, ενώ κατηγορούμενοι στη δικογραφία είναι δυο ακόμη ακόμη άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, εμπορίας ανθρώπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ