ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση Alco: Aνησυχία των πολιτών για τον αντίκτυπο του πολέμου στην οικονομία

Δημοσκόπηση Alco: Aνησυχία των πολιτών για τον αντίκτυπο του πολέμου στην οικονομία
Στην πρόθεση ψήφου δημοσκόπησης της Alco, η ΝΔ προηγείται με 31,1% του ΣΥΡΙΖΑ που παραμένει δεύτερος με 22,2% ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τη μεγάλη ανησυχία των πολιτών για τις επιπτώσεις που θα έχει στα οικονομικά τους, ο πόλεμος στην Ουκρανία, αποτυπώνει νέα δημοσκόπηση της ALCO.

Ιδιαίτερη ανησυχία καταγράφεται στη δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό της τηλεόρασης του OPEN και για τον ενισχυμένο ρόλο της Τουρκίας, ενώ η πλειοψηφία σε ποσοστό 38% φαίνεται να πιστεύει ότι η θέση της Ελλάδας απέναντι στην Ουκρανία υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 8,9 μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 31,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει δεύτερος με 22,2% ενώ το ΚΙΝΑΛ καταγράφει ποσοστό 13% και είναι στην τρίτη θέση. Το ΚΚΕ παραμένει στην τέταρτη θέση με ποσοστό 5,8%. Οριακά εκτός βουλής είναι το Μέρα25 καθώς καταγράφει ποσοστό 2,8%.

Στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να υπερτερεί του Αλέξη Τσίπρα καθώς 36% απαντά τον Πρωθυπουργό, 23% τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ενώ 33% απαντά «κανέναν».

Στο ερώτημα πόσο ανησυχούν οι πολίτες για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στην ελληνική οικονομία, το 60% απαντά «πολύ», το 33% «αρκετά» ενώ μόνο 4% λέει «λίγο» και 2% «καθόλου».

Για την ενίσχυση του ρόλου της Τουρκίας από τις εξελίξεις στην Ουκρανία, το 33% λέει ότι ανησυχεί πολύ και 38% αρκετά ενώ 16% απαντά λίγο και 9% καθόλου.

Δύσκολη η κάλυψη των οικονομικών υποχρεώσεων

Μεγάλη δυσκολία δηλώνουν ότι έχουν οι πολίτες να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «θα λέγατε ότι μπορείτε να καλύψετε τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου, εύκολα, με μικρή δυσκολία, με μεγάλη δυσκολία ή δεν μπορείτε να τους καλύψετε;» το 55% απαντά ότι τους καλύπτει με μεγάλη δυσκολία, 29% με μικρή, 10% απαντά ότι δεν μπορεί να τους καλύψει και μόνο το 6% απαντά ότι τους καλύπτει εύκολα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ