ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Οι τοξικολογικές της Τζωρτζίνας έδειξαν αυξημένη τροπονίνη - Τι είναι η ουσία που ανιχνεύτηκε

Πάτρα: Οι τοξικολογικές της Τζωρτζίνας έδειξαν αυξημένη τροπονίνη - Τι είναι η ουσία που ανιχνεύτηκε
Στις τοξικολογικές εξετάσεις προέκυψε ότι υπάρχει αυξημένη ουσία τροπονίνης, που σχετίζεται με τον καρδιακό μυ INTIME / (Φωτογραφία αρχείου)

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα λίγες ώρες πριν από το τελικό πόρισμα της έρευνας για την μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας που έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου.

Τις τελευταίες ημέρες έγινε γνωστό ότι στην 9χρονη Τζωρτζίνα βρέθηκε μία φαρμακευτική ουσία σε αυξημένο βαθμό γεγονός που απομακρύνει το σενάριο του θανάτου από παθολογικά αίτια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος, στις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν προκειμένου να διαπιστωθεί ο ακριβής θάνατος της 9χρονης, προέκυψε ότι υπάρχει αυξημένη ουσία τροπονίνης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ουσία της καρδιάς, που ο φυσιολογικός δείκτης κυμαίνεται έως το 15 ενώ στις εξετάσεις της Τζωρτζίνας εμφανίζεται στο…485!

Εν τω μεταξύ, έχει παραδοθεί το πόρισμα στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Αθήνας από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πηγή της που επικαλείται η εφημερίδα Πελοπόννησος, η οικογένεια της Τζωρτζίνας, μόλις τη Δευτέρα ζήτησε και πήρε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών τον ιατρικό φάκελο της 9χρονης.

Τι είναι η τροπονίνη

Η τροπονίνη ή σύμπλεγμα τροπονίνης είναι σύμπλεγμα τριών ρυθμιστικών πρωτεϊνών (τροπονίνης C, τροπονίνης I και τροπονίνης T) που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της μυϊκής συστολής στους σκελετικούς μύες και τον καρδιακό μυ, αλλά όχι στους λείους μύς. Οι μετρήσεις των καρδιακών ειδικών τροπονινών Ι και Τ χρησιμοποιούνται εκτενώς ως διαγνωστικοί και προγνωστικοί δείκτες στη διαχείριση του εμφράγματος του μυοκαρδίου και του οξέος στεφανιαίου συνδρόμου. Τα επίπεδα τροπονίνης στο αίμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διαγνωστικός δείκτης εγκεφαλικού επεισοδίου, αν και η ευαισθησία αυτής της μέτρησης είναι χαμηλή.

Αντίστροφη μέτρηση για τα αποτελέσματα

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, την Πέμπτη 31 Μαρτίου αναμένεται η έκθεση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

«Η ιατροδικαστική εξέταση πρέπει να στηρίζεται σε αντικειμενικά ευρήματα. Προφανώς ο θάνατος οφείλεται ή σε ένα κοινό παθολογικό αίτιο που μπορεί να μην έχει εντοπιστεί, αν και είναι εξαιρετικά σπάνιο ή σε εγκληματική ενέργεια», ανέφερε ο ίδιος.

Ο ίδιος, διευκρίνισε ότι το πόρισμα που αναμένεται, θα δώσει απαντήσεις μόνο για ένα από τα τέσσερα γεγονότα. «Στην οικογένεια υπάρχουν 2 θάνατοι και στο τρίτο παιδί, μια ανακοπή κι ένας θάνατος. Ο ιατροδικαστής με την έκθεσή του θα δώσει τα ευρήματα, τα οποία θα αποτελέσουν πειστήρια, σε σχέση με τον θάνατο του τρίτου παιδιού», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ