ΕΛΛΑΔΑ

Νέος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ο Νίκος Ιωάννου

Νέος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ο Νίκος Ιωάννου
Μετά την παραίτηση του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα, από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, την υπεράσπισή της ανέλαβε ο ποινικολόγος, Νίκος Ιωάννου CNN Greece/Λευτέρης Παρτσάλης

Μετά την παραίτηση του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα, από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, την υπεράσπισή της ανέλαβε ο ποινικολόγος, Νίκος Ιωάννου. 

Ο κ. Ιωάννου, σύμφωνα με όσα είπε στο STAR, ειδοποιήθηκε από την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα, από την υπεράσπιση της οικογένειας, ενώ συμπλήρωσε πως δεν έχει ακόμα επικοινωνήσει με την κατηγορούμενη ώστε να τον εξουσιοδοτήσει και η ίδια για να αναλάβει την υπεράσπισή της.

Επιπλέον, ο κ. Ιωάννου είπε πως το πρωί της Πέμπτης συνόδευσε την Ρούλα Πισπιρίγκου στα δικαστήρια της Ευελπίδων, χωρίς όμως να έχει λάβει γνώση της δικογραφίας, ενώ επιβεβάιωσε πως η κατηγορούμενη θα απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Απριλίου, στις 12:00 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται πως ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας αποχώρησε από την υπόθεση της Πάτρας και δεν θα εκπροσωπήσει την Ρούλα Πισπιρίγκου μετά τη σύλληψή της με την κατηγορία για δολοφονία από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Το παρασκήνιο πίσω από την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου δημοσιεύει το CNN Greece.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γνωστός ποινικολόγος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στη σύντομη συνομιλία τους η ίδια φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι η δολοφόνος του παιδιού της.

«Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;» της αντέτεινε ο συνήγορός της .

Εκείνη φέρεται να μην απάντησε και τότε ο κ. Λύτρας της ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την υπόθεση.

Η ανακοίνωση του Απόστολου Λύτρα

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Λύτρας εξηγεί πως δεν θέλει να συνεχίσει την εκπροσώπηση της κατηγορούμενης μητέρας μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, σημειώνοντας πως «το τεκμήριο της αθωότητας είναι δικαίωμα του κατηγορούμενου και του νομικού πολιτισμού».

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή απο την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες.

Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο.

Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού.

Απόστολος Λύτρας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ