ΕΛΛΑΔΑ

Αξιωματικός του Τμήματος Ανθρωποκτονιών: Η συζήτηση με την Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν εμπειρία

Αξιωματικός του Τμήματος Ανθρωποκτονιών: Η συζήτηση με την Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν εμπειρία
Ψύχραιμη και απόλυτα λειτουργική η Ρούλα Πισπιρίγκου, κάθισε χθες Τετάρτη, απέναντι από υψηλόβαθμο αξιωματικό του Tμήματος Aνθρωποκτονιών CNN Greece/Λευτέρης Παρτσάλης

Ψύχραιμη και απόλυτα λειτουργική η Ρούλα Πισπιρίγκου, κάθισε χθες Τετάρτη, απέναντι από υψηλόβαθμο αξιωματικό του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και άρχισε να ρωτάει για το ποιο θα είναι το μέλλον της, και για ποιο λόγο την είχαν προσαγάγει στην γενική αστυνομική διεύθυνση Αττικής.

Η συζήτηση που ακολούθησε με τον αστυνομικό έδειχνε ξεκάθαρα ότι η 33χρόνη ενδιαφερόταν για την υπερασπιστική της γραμμή και όχι για το τι είχε συμβεί στο παιδί.

«Η συζήτηση με τη Ρούλα ήταν εμπειρία» θα πει αργότερα ο υψηλόβαθμος αξιωματικός που στο παρελθόν απέναντι του έχουν καθίσει δράστες τον πιο στυγερών και ανατριχιαστικών εγκλημάτων στην Ελλάδα και τώρα είχε απέναντί του μία γυναίκα που γνώριζε ότι σκότωσε το εννέα ετών παιδί της και έπαιζε θέατρο όλο αυτό το διάστημα, ενώ είναι ύποπτη για το θάνατο και των άλλων δύο παιδιών της.

Ο αποκαλυπτικός διάλογος της Πισπιρίγκου με τον αστυνομικό

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Με ποια ιδιότητα με φέρατε εδώ;»

Αστυνομικός: «Δες το ένταλμα»

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ψάξτε άλλου»

Αστυνομικός: «Έδωσες εσύ κεταμίνη στο παιδί;»

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Όχι δεν έδωσα»

Αστυνομικός: «Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη στο παιδί»

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν είμαι σίγουρη ότι συμφωνώ με τα αποτελέσματα».

Σημειώνεται πως σημαντικά στοιχεία για τη δράση της Ρούλας Πισπιρίγκου περιέχονται στη δικογραφία που έχει πλέον στα χέρια της η 18η ανακρίτρια, ενώπιον της οποίας πρόκειται να απολογηθεί η 33χρονη την ερχόμενη Δευτέρα 4 Απριλίου, για το κακούργημα της «ανθρωποκτονίας από πρόθεση» της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το μέχρι στιγμής υλικό και τις καταθέσεις των γιατρών και νοσηλευτών που συνέλεξαν οι αρχές προκύπτουν τα εξής:

  • Κανένας από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν χορήγησε στη Τζωρτζίνα κεταμίνη.
  • Η κατηγορουμένη ήταν συνέχεια παρούσα και κοντά στο παιδί.
  • Ήταν εκείνη που όταν ζήτησε μονόκλινο δωμάτιο, τεχνηέντως ρώτησε για τις κάμερες και δήλωσε ότι γνωρίζει να χορηγεί τα φάρμακα μέσω γαστροστομίας.
  • Στις 28 Ιανουαρίου, δηλαδή μία ημέρα πριν το παιδί καταλήξει, η κατηγορουμένη είπε στους γιατρούς ότι «αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα», προβλέποντας ουσιαστικά το μεγάλο επεισόδιο του παιδιού που τελικά συνέβη και οδήγησε στο θάνατό του. Τα λεγόμενα της έκαναν αίσθηση στους γιατρούς διότι από τα δεδομένα που είχαν τίποτα δεν προμήνυε ένα μεγάλο επεισόδιο.
  • Στο Παίδων τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την αποχώρηση του πατέρα. Όταν εκδηλώθηκε το τελευταίο επεισόδιο η 33χρονη ήταν εκεί. Ήταν ψύχραιμη κατά τη διάρκεια των απεγνωσμένων προσπαθειών των γιατρών να σώσουν το παιδί.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα κρίσιμα στοιχεία της δικογραφίας που οδήγησαν στη σύλληψη και δίωξή της

ΔΗΜΟΦΙΛΗ