ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Φιλιππίδη: Στις 14 Απρίλιου η συνέχεια - «Οι κατηγορίες καταρρέουν» δήλωσε ο συνήγορος του

Δίκη Φιλιππίδη: Στις 14 Απρίλιου η συνέχεια - «Οι κατηγορίες καταρρέουν» δήλωσε ο συνήγορος του
INTIME/ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Για τις 14 Απριλίου διεκόπη η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε για δεύτερη φορά σήμερα η πρώτη πολιτικώς ενάγουσα, η οποία συνέχισε να περιγράφει τα όσα έλαβαν χώρα το 2008, οπότε δέχθηκε –σύμφωνα με τις καταγγελίες της- δύο σεξουαλικές επιθέσεις από τον κατηγορούμενο ηθοποιό.

Η κατάθεση της πρώτης από τις τρεις συνολικά καταγγέλλουσες διενεργείται κεκλεισμένων των θυρών, μετά από σχετικό αίτημα, το οποίο έγινε ομόφωνα δεκτό από το δικαστήριο.

Σύμφωνα με όσα έχει ισχυριστεί η γυναίκα, ο κατηγορούμενος, της επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα στο καµαρίνι του θεάτρου «Ήβη», όπου είχαν συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους, εξαναγκάζοντας την σε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού. Μάλιστα, η μάρτυρας έχει ισχυριστεί πως τρεις μήνες νωρίτερα από αυτό το περιστατικό είχε προηγηθεί και πάλι σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό σε γραφείο θεατρικής εταιρείας.

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης του δικαστηρίου ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε «είναι δυστύχημα που δεν παρευρίσκονται δημοσιογράφοι στο ακροατήριο για να καταγραφεί η σημερινή διαδικασία. Οι κατηγορίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη καταρρέουν».

Από την πλευρά της, η Κική Μπαρκιτζίδου, η οποία εκπροσωπεί επίσης τον Πέτρο Φιλιππίδη τόνισε «θα ήθελα ως δικηγόρος και ως νομικός οι πόρτες να μην είναι κλειστές για να ακούσετε όσα ακούσαμε και εμείς. Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον».

Σημειώνεται ότι στο πλευρό του εμφανώς αδυνατισμένου κατηγορουμένου, δίχως, ωστόσο, να διαφαίνονται σημάδια κάποια βαριάς ασθένειας, όπως είχε αφεθεί να εννοηθεί, βρέθηκαν και σήμερα τόσο η σύζυγός του, Ελπίδα Νίνου, η οποία πρόκειται να καταθέσει ως μάρτυρας, όσο και ο γιος τους Δημήτρης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ