ΕΛΛΑΔΑ

Συνήγοροι Πισπιρίγκου: «Δεν είχε πρόσβαση στην κεταμίνη, χρησιμοποιήθηκε μέσα από το νοσοκομείο»

Συνήγοροι Πισπιρίγκου: «Δεν είχε πρόσβαση στην κεταμίνη, χρησιμοποιήθηκε μέσα από το νοσοκομείο»
H Ρούλα Πισπιρίγκου θα απολογηθεί στην ανακρίτρια τη Δευτέρα για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας CNN Greece/ Αλέξανδρος Γαστεράτος

Στην υπερασπιστική γραμμή της Ρούλας Πισπιρίγκου κατέληξαν οι συνήγοροί της μετά από συνάντηση που είχαν μαζί της την Κυριακή, στη ΓΑΔΑ, εν όψει της απολογίας της στην ανακρίτρια τη Δευτέρα για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δικηγόρος της Όθωνας Παπαδόπουλος, η 33χρονη επιμένει ότι είναι αθώα, υποστηρίζει ότι δεν είχε πρόσβαση στην κεταμίνη και εκτιμά ότι έγινε «κακή χρήση από εκείνους που ήταν υπεύθυνοι για τη νοσηλεία του παιδιού».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, η θέση της Ρούλας Πισπιρίγκου περί της αθωότητάς της «δεν έχει αλλάξει ούτε στιγμή. Είναι απόλυτη η άρνηση της κατηγορίας».

Ειδικότερα για το ζήτημα της κεταμίνης, ο δικηγόρος σημείωσε ότι «είναι μια ουσία που δεν διατίθεται ελεύθερα στο εμπόριο και ακολουθώντας την πορεία της -ποιος την έφερε μέσα στο νοσοκομείο και ποιος την χρησιμοποίησε- θα λυθούν και όλα τα ερωτήματα».

Ο κ. Παπαδόπουλος «ξεδιπλώνοντας» περαιτέρω την υπερασπιστική γραμμή της 33χρονης, επισήμανε πως δεν μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιήσει μέσα σε ένα νοσοκομείο τη συγκεκριμένη ουσία. Τόνισε ότι η εντολέας του δεν είχε πρόσβαση σε μια τέτοια ουσία και η εκτίμησή της είναι πως «η ουσία ήταν στο νοσοκομείο και χορηγήθηκε στα πλαίσια κακής χρήσης της από εκείνους που ήταν υπεύθυνοι για τη νοσηλεία του παιδιού».

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της Πισπιρίγκου, ο δικηγόρος ανέφερε πως «βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και εκπλήσσεται από συμπεριφορές που δεν περίμενε» -αναφερόμενος στον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη. Ειδικότερα για τον κ. Δασκαλάκη σημείωσε πως η 33χρονη διατύπωσε την άποψη να λύσει τον γάμο της μαζί του μετά από τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο 48ωρο.

Παράλληλα, ο έτερος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου Κωνσταντίνος Ζάρδας, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλων προσώπων στην υπόθεση, υπογράμμισε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις για εμπλοκή και άλλων προσώπων».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «η δικογραφία έχει πάρα πολλά κενά», ενώ μίλησε για προκατάληψη που υπάρχει εις βάρος της 33χρονης, κάτι που καθιστά την υπόθεση πολύ δύσκολη.

Στη ΓΑΔΑ μαζί με τους συνηγόρους της 33χρονης βρέθηκαν την Κυριακή η μητέρα και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ