ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Προκαταρκτική εξέταση για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς των Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη

Πάτρα: Προκαταρκτική εξέταση για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς των Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη
Eφόσον απαιτηθεί, θα ζητηθεί ακόμη και η εκταφή για να διαπιστωθεί το ακριβές αίτιο θανάτου της 69χρονης INTIME

Προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε σήμερα, Κυριακή, από την Εισαγγελία Πατρών για τις συνθήκες θανάτου της 69χρονης σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη στην Πάτρα. Η οικογένεια των τριών κοριτσιών ζούσε στο ισόγειο, ενώ η γυναίκα στον δεύτερο όροφο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, μετά από τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών και έπειτα από ανώνυμη καταγγελία για τις συνθήκες θανάτου της σπιτονοικοκυράς, έχει ήδη ζητηθεί να συγκεντρωθεί ο ιατρικός φάκελος με τα στοιχεία για την 69χρονη και το πώς αυτή κατέληξε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εφόσον απαιτηθεί, θα ζητηθεί ακόμη και η εκταφή για να διαπιστωθεί το ακριβές αίτιο θανάτου, αφού δεν είχε πραγματοποιηθεί η ιατροδικαστική εξέταση, καθώς η ίδια απεβίωσε μέσα σε νοσοκομείο.

Στο επίκεντρο της έρευνας μπαίνουν μαρτυρίες ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε απειλήσει την 69χρονη, καθώς και πως ο Μάνος Δασκαλάκης διαχειριζόταν τα οικονομικά της, μέσω πληρεξουσίου.

Σημειώνεται ότι συγγενείς της 69χρονης έχουν αναθέσει σε ιδιωτικό ερευνητή να συλλέξει στοιχεία για τον θάνατό της, αν έχει αποτεφρωθεί η σορός της και τις σχέσεις της με το ζεύγος Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, επρόκειτο για μια μοναχική γυναίκα, χωρίς οικογένεια, που είχε κινητικά προβλήματα και την οποία φρόντιζε η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η γυναίκα φέρεται να είχε παραχωρήσει στο ζευγάρι το σπίτι στο οποίο έμεναν ως αντάλλαγμα. Από το περιβάλλον του ζευγαριού λεγόταν ότι η 69χρονη πέθανε καθώς έπασχε από καρκίνο, ωστόσο αυτό αμφισβητείται.

Δασκαλάκης: «Δεν είχα όφελος να σκοτώσω την σπιτονοικοκυρά»

Σχετικά με το θάνατο της σπιτονοικοκυράς σημείωσε στην εφημερίδα «Μπαμ» ο Μάνος Δασκαλάκης: «Τη σπιτονοικοκυρά καταρχήν δεν τη φύλαγε η Ρούλα. Η Ρούλα τη φύλαγε στις αρχές. Μετά μπήκε άλλη γυναίκα, αλλάξανε τρεις γυναίκες μέχρι να "φύγει" η σπιτονοικοκυρά. Τη σπιτονοικοκυρά την πήγαμε εμείς την πρώτη φορά στο νοσοκομείο».

Περιέγραψε πως τότε είχε πέσει και είχε σπάσει το πόδι της και όπως είπε: «Την επαναφέραμε γιατί είχε χάσει τα λογικά της. Τη βγάλαμε από το νοσοκομείο, της πήραμε ορθοπεδικά κρεβάτια, τα πάντα. Η γυναίκα καταρχήν έπαιρνε μια σύνταξη. Ούτε λεφτά είχε, ούτε τίποτα. Εμείς της δίναμε τα ενοίκια κανονικά, με αποδείξεις, μπορεί να φανεί, υπάρχουν τα πάντα και στις φορολογικές δηλώσεις. Δεν υπήρχε κανένα όφελος».

«Καταρχήν γιατί να σκοτώσεις μια γυναίκα από τη στιγμή που ούτε σου έχει γράψει το σπίτι, δεν έχεις όφελος. Όχι επειδή δεν σου έχει γράψει το σπίτι, δεν έχεις όφελος να τη σκοτώσεις».

Σε ερώτηση για το εάν πήρε λεφτά από αυτή τη γυναίκα, απάντησε: «Αυτό μπορούν να το δουν. Οποιοσδήποτε, οι αρμόδιοι μπορούν να το δουν. Καταρχήν η γυναίκα χρώσταγε πολλά λεφτά».

Ρουγκάλας: Στο κάδρο των ερευνών ο Μάνος Δασκαλάκης

Ο πρώην Διευθυντής Ασφάλειας Πατρών, Χρήστος Ρουγκάλας, μιλώντας στο Mega δήλωσε είπε ότι, η σπιτονοικοκυρά δεν έπασχε από καρκίνο και ουδέποτε είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο. Είχε μονάχα κινητικά προβλήματα.

«Είχε οστεολογικές βλάβες στα κάτω άκρα» είπε ο κ. Ρουγκάλας.

Επισήμανε πως ο γιατρός που υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου της γυναίκας έγραψε νεοπλασία της μήτρας, με τον κ. Ρουγκάλα να τονίζει πως δεν πεθαίνεις από αυτό.

Σημείωσε επίσης πως το ζευγάρι δεν πλήρωνε ενοίκιο στη γυναίκα, καθώς ο Μάνος διαχειριζόταν τα οικονομικά της και αποκάλυψε πως το ζευγάρι εξακολουθούσε να ζει στο σπίτι της και μετά τον θάνατό της.

Αναφορικά με το μνήμα που γράφει το όνομά της, αλλά έχει τη φωτογραφία ενός άντρα, ο κ. Ρουγκάλας είπε πως δεν πιστεύει πως η σορός της είναι εκεί καθώς απ’ όσο ξέρει έχει αποτεφρωθεί.

«Σίγουρα είναι στο κάδρο των ερευνών ο Μάνος Δασκαλάκης ακόμα και για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς. Η σπιτονοικοκυρά δεν ήταν άρρωστη, που έλεγαν ότι είχε πάει στο νοσοκομείο. Η Ρούλα δεν μπορούσε να εργαστεί ως αποκλειστική της σπιτονοικοκυράς, γιατί δεν είχε κάποιο πτυχίο, που έλεγε κάποιος ότι έβλεπε τη Ρούλα στο πλευρό της σπιτονοικοκυράς. Εάν βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία θα βγει ένταλμα σύλληψης για τον Μάνο Δασκαλάκη», είπε ακόμα ο κ. Ρουγκάλας μιλώντας στην εκπομπή του Κοινωνία ώρα Mega.

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου μου έκανε μήνυση και 11 Απριλίου πρέπει να πάω να εξεταστώ ως ύποπτος για συκοφαντική δυσφήμιση, ωστόσο τώρα που συνελήφθη η υπόθεση πήγε στο αρχείο. Στο κοιμητήριο της Πάτρας, ο Μάνος Δασκαλάκης έχει νοικιάσει ένα κοινοτάφιο για 3 χρόνια, για την σπιτονοικοκυρά, και πάνω στον τάφο έχει την φωτογραφία ενός άνδρα. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει μία πρόνοια για την κυρία που πέθανε; Έχω μάθει ότι η εκλιπούσα είχε μεγάλη ακίνητη περιουσία και έχω μάθει ότι είχε υποσχεθεί ότι θα τους το έδινε. Πήγε μία μέρα στα επείγοντα η γυναίκα, και όλως ξαφνικώς πέθανε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουγκάλας.

Οικογενειακός φίλος σπιτονοικοκυράς: Προτιμούσε να τρώει φαγητό από έξω

Μιλώντας στο Mega οικογενειακός φίλος της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού, αναφέρθηκε στους φόβους που είχε η γυναίκα.

«Η κυρία Ευγενία είχε κάποια κινητικά προβλήματα στα πόδια. Τα υπόλοιπα που λέγονται για καρκίνους και τα λοιπά δεν τα είχε αναφέρει ποτέ η ίδια», είπε.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως την έβλεπε κάθε εβδομάδα και ότι του μιλούσε για τα πάντα.

«Μου είχε πει αρκετές φορές κάποια πράγματα για την Ρούλα και τον Μάνο, το πως είχαν γνωριστεί, πως πήγανε στο σπίτι και την μετέπειτα πορεία τους, πότε άρχισε να τους φοβάται και τι να φοβάται…».

Και συνέχισε: Ο φόβος ήταν κυρίως μετά τον θάνατο του πρώτου παιδιού. Φοβόταν για την ίδια, μήπως της κάνουν κάτι, μήπως την πειράξουν σε θέμα υγείας, ακόμα και σε θάνατο».

«Είχε αλλάξει η συμπεριφορά του απέναντί της. Είχαν γίνει πιο πιεστικοί, κυρίως στο θέμα να την παρακολουθούν και να την προσέχουν, που αυτή ήταν η συμφωνία για να μείνουν στο σπίτι. Έδειχναν αδιαφορία. Μπορεί η ίδια να είχε αντιληφθεί κάτι που να μην μου το είχε πει ευθέως. Φοβόταν να μην της κάνουν κάτι, επειδή δεν την έβλεπε κανένας και δεν είχε συναναστροφές με κόσμο».

Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε πως η σπιτονοικοκυρά φοβόταν για τη ζωή της και προτιμούσε να τρώει φαγητό από έξω, καθώς ήθελε να ξέρει τι τρώει και δεν είχε εμπιστοσύνη σε κανέναν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ