ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα - Λέων: Σειρά στοιχείων οδηγούν στον ασφυκτικό θάνατο Μαλένας και Ίριδας

Πάτρα - Λέων: Σειρά στοιχείων οδηγούν στον ασφυκτικό θάνατο Μαλένας και Ίριδας
Λέων: «Στο ένα παιδί έχουμε τραύματα στη μύτη, και στο δεύτερο έχουμε τραύμα εντός της στοματικής κοιλότητας» ΙΝΤΙΜΕ

Σε πλήρης εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον θάνατο της Μαλένας και την Ίριδας στην Πάτρα, με τους αρμοδίους που ασχολούνται με την υπόθεση να έχουν αποκλείσει τη χρήση κεταμίνης στα δύο παιδιά.

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του στο Mega ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων: «Για τα άλλα δύο παιδιά φαίνεται πως πηγαίνουμε στο ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου. Οι ίδιοι επιστήμονες και με την ίδια μεθοδολογία που βρήκαν την κεταμίνη στο τρίτο παιδί, είχαν πραγματοποιήσει τοξικολογικές εξετάσεις και στη Μαλένα και στην Ίριδα. Τα αποτελέσματα για κεταμίνη στη Μαλένα ήταν αρνητικά, το ίδιο και στην Ίριδα.

Στον ασφυκτικό θάνατο δεν πάμε διά αποκλεισμού. Και στο πρώτο παιδί αλλά και στο δεύτερο υπάρχει σειρά στοιχείων. Στο ένα παιδί έχουμε τραύματα στη μύτη, και στο δεύτερο έχουμε τραύμα εντός της στοματικής κοιλότητας».

Αναφορικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, ο κ. Λέων αναφέρει πως το παιδί υπέφερε πριν καταλήξει και πως η εκταφή μπορεί να οδηγήσει σε νέα στοιχεία. Όπως αναφέρει:

«Υπάρχουν πολλές κρίσεις στη Τζωρτζίνα, υπέφερε για μεγάλο διάστημα. Δε γνωρίζουμε αν οι κρίσεις αυτές προήλθαν από την κεταμίνη. Αν και εφόσον ανοιχτεί ο τάφος της Τζωρτζίνας μπορούμε να πάρουμε δείγμα από τα μαλλιά της και να κάνουμε ανάλυση, και να δούμε τι έχει συμβεί κάθε μήνα και τι έχει χορηγηθεί. Οι γιατροί υπερέβαλαν εαυτό για να σώσουν αυτό το παιδί».

Από την πλευρά της η Άννα Κανδαράκη, κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, μιλώντας για την στάση της Ρούλα Πισπιρίγκου λέει:

«Ήταν τρία παιδιά που βασανίστηκαν. Άρα κάτι λάθος έχουμε κάνει όλοι. Το ζητούμενο είναι μέσα από αυτή την τραγωδία να κρατήσουμε στοιχεία για να προλάβουμε κάποιες καταστάσεις μετά. Φαίνεται πως υπάρχουν πολλά κενά σε πολλά βήματα. Κανείς δεν μπορεί να κάνει διάγνωση για την ψυχική υγεία της μητέρας εξ αποστάσεως».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ