ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2016: Τι πρέπει να προσέξετε κατά την επιστροφή από τις διακοπές

Πάσχα 2016: Τι πρέπει να προσέξετε κατά την επιστροφή από τις διακοπές
EUROKINISSI

Σε ειδικές ρυθμίσεις προχωρά η Τροχαία στο εθνικό οδικό δίκτυο προκειμένου να διευκολύνει την επιστροφή των εκδρομέων μετά τις διακοπές του Πάσχα. 

Έτσι απαγόρευση της κίνησης των φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας ισχύει σήμερα και αύριο , εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο.

Τη Δευτέρα 2 Μαΐου για το ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα από τις 12.00 έως τις 22.00 θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

-Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα διόδια του Ρίου μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας

-Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι)

-Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης

-Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης

-Στην Εθνική Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι τη διασταύρωση Ρεντίνας.

Την Τρίτη 3 Μαΐου για το ρεύμα εισόδου από τις 11.00 έως τις 21.00 θα ισχύουν απαγορεύσεις:

-Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα διόδια του Ρίου μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας.

-Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

Με κακό καιρό η επιστροφή των εκδρομέων

Σήμερα Δευτέρα του Πάσχα αναμένονται βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και αργότερα στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, με τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι στα δυτικά και στα βόρεια να είναι τοπικά έντονα. Ταυτόχρονα αναμένεται και μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά ασθενείς, με τάση ενίσχυσης μετά το μεσημέρι, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με βαθμιαία ενίσχυση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια.

Την Τρίτη οι βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Πολύ ενισχυμένοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, φτάνοντας τοπικά στα 7 μποφόρ, ενώ ισχυροί δυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Αρκετές βροχές αναμένονται και την Τετάρτη , με βαθμιαία στροφή των ανέμων σε βοριάδες στο Αιγαίο και ενίσχυση τους, με εξαίρεση το Κρητικό όπου θα πνέουν ισχυροί δυτικοί άνεμοι. Τοπικά ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ