ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Πληροφορίες για εντολή εκταφής της 69χρονης σπιτονοικοκυράς του ζεύγους

Πάτρα: Πληροφορίες για εντολή εκταφής της 69χρονης σπιτονοικοκυράς του ζεύγους
Γύρω από τον τάφο της γυναίκας επικρατεί ένα μυστήριο ΙΝΤΙΜΕ

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ώρες καθώς στο στόχαστρο της αστυνομίας έχει μπει και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου

Σύμφωνα με τοπικό μέσο, δόθηκε εντολή από την Εισαγγελία Πατρών για εκταφή της σορού της 69χρονης από το Α’ Νεκροταφείο Πατρών.

Στη συνέχεια, πρέπει να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ του Δήμου Πατρέων, της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και του Μητροπολίτη Πατρών, ο οποίος θα δώσει εντολή στον αρμόδιο ιερέα για να γίνει η εκταφή παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. και πιθανόν και ιατροδικαστή.

Γύρω από τον τάφο της γυναίκας επικρατεί ένα μυστήριο καθώς τόσο η 33χρονη κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της άτυχης Τζωρτζίνας και ο εν διαστάσει σύζυγός της είχαν πει σε δηλώσεις τους πως η γυναίκα είχε αποτεφρωθεί.

Ωστόσο, στο νεκροταφείο υπάρχει ένα μνήμα που έχει το όνομα της ηλικιωμένη, με φωτογραφία ενός άνδρα.

Σημειώνεται πως η οικογένεια των τριών κοριτσιών ζούσε στο ισόγειο, ενώ η γυναίκα στον δεύτερο όροφο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, μετά από τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών και έπειτα από ανώνυμη καταγγελία για τις συνθήκες θανάτου της σπιτονοικοκυράς, έχει ήδη ζητηθεί να συγκεντρωθεί ο ιατρικός φάκελος με τα στοιχεία για την 69χρονη και το πώς αυτή κατέληξε.

Με την εκταφή θα διαπιστωθεί το ακριβές αίτιο θανάτου, αφού δεν είχε πραγματοποιηθεί η ιατροδικαστική εξέταση, καθώς η ίδια απεβίωσε μέσα σε νοσοκομείο.

Στο επίκεντρο της έρευνας μπαίνουν μαρτυρίες ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε απειλήσει την 69χρονη, καθώς και πως ο Μάνος Δασκαλάκης διαχειριζόταν τα οικονομικά της, μέσω πληρεξουσίου.

Σημειώνεται ότι συγγενείς της 69χρονης έχουν αναθέσει σε ιδιωτικό ερευνητή να συλλέξει στοιχεία για τον θάνατό της, αν έχει αποτεφρωθεί η σορός της και τις σχέσεις της με το ζεύγος Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου.

Δασκαλάκης: «Δεν είχα όφελος να σκοτώσω την σπιτονοικοκυρά»

Σχετικά με το θάνατο της γυναίκας στην εφημερίδα «Μπαμ» ο Μάνος Δασκαλάκης είπε: «Τη σπιτονοικοκυρά καταρχήν δεν τη φύλαγε η Ρούλα. Η Ρούλα τη φύλαγε στις αρχές. Μετά μπήκε άλλη γυναίκα, αλλάξανε τρεις γυναίκες μέχρι να "φύγει" η σπιτονοικοκυρά. Τη σπιτονοικοκυρά την πήγαμε εμείς την πρώτη φορά στο νοσοκομείο».

Περιέγραψε πως τότε είχε πέσει και είχε σπάσει το πόδι της και όπως είπε: «Την επαναφέραμε γιατί είχε χάσει τα λογικά της. Τη βγάλαμε από το νοσοκομείο, της πήραμε ορθοπεδικά κρεβάτια, τα πάντα. Η γυναίκα καταρχήν έπαιρνε μια σύνταξη. Ούτε λεφτά είχε, ούτε τίποτα. Εμείς της δίναμε τα ενοίκια κανονικά, με αποδείξεις, μπορεί να φανεί, υπάρχουν τα πάντα και στις φορολογικές δηλώσεις. Δεν υπήρχε κανένα όφελος».

«Καταρχήν γιατί να σκοτώσεις μια γυναίκα από τη στιγμή που ούτε σου έχει γράψει το σπίτι, δεν έχεις όφελος. Όχι επειδή δεν σου έχει γράψει το σπίτι, δεν έχεις όφελος να τη σκοτώσεις».

Σε ερώτηση για το εάν πήρε λεφτά από αυτή τη γυναίκα, απάντησε: «Αυτό μπορούν να το δουν. Οποιοσδήποτε, οι αρμόδιοι μπορούν να το δουν. Καταρχήν η γυναίκα χρώσταγε πολλά λεφτά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ