ΕΛΛΑΔΑ

Μαίνεται η πυρκαγιά στο Λιβαδάκι Ηλείας - Εκκενώθηκε το χωριό

Μαίνεται η πυρκαγιά στο Λιβαδάκι Ηλείας - Εκκενώθηκε το χωριό
Η Πυροσβεστική προχώρησε στην εκκένωση της κοινότητας Λιβαδάκι για προληπτικούς λόγους INTIME/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβαδάκι, του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων, στην Ηλεία.

Η Πυροσβεστική αποφάσισε να εκκενωθεί προληπτικά η κοινότητα Λιβαδάκι όπου η φωτιά μαίνεται για δεύτερη μέρα, καίγοντας χιλιάδες στρέμματα γης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να περιορίσουν την φωτιά μακριά από τις κατοικημένες περιοχές Λιβαδάκι, Πτελέα και Καλλιθέα.

Με το πρώτο φως της ημέρας ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και πλέον στο σημείο βρίσκονται 103 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τρία αεροσκάφη. Επίσης, στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Το πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε ένα λόφο, ανάμεσα στις κοινότητες Λιβαδάκι και Πτελέα, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς.

Ήδη η πυρκαγιά έκαψε χιλιάδες στρέμματα δάσους, ενώ αναζωπυρώθηκε περίπου στις τρεις τα ξημερώματα στο χωριό Λιβαδάκι δίπλα στο σχολείο της περιοχής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην περιοχή έχει μεταβεί και κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού, για να ερευνήσει τα αίτια της φωτιάς.

Δείτε το βίντεο που κατέγραψε το ilialive

ΔΗΜΟΦΙΛΗ