ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οργισμένη «υποδοχή» από τις κρατούμενες των φυλακών

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οργισμένη «υποδοχή» από τις κρατούμενες των φυλακών
Η Ρούλα Πισιρίγκου κρατείται σε ειδικά διαμορφωμένο κελί στις φυλακές Κορυδαλλού και το πρώτο διάστημα θα προαυλίζεται μόνη της CNN Greece / Αλέξανδρος Γαστεράτος

Εν μέσω αποδοκιμασιών από τις κρατούμενες των φυλακών Κορυδαλλού, οδηγήθηκε την Τρίτη 5 Απριλίου στο κελί της η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Ρούλα Πισπιρίγκου. 

Αφού έκλεισαν πίσω της οι πύλες των φυλακών και η Ρούλα Πισπιρίγκου μεταφερόταν στο κελί της, δέχθηκε ένα κύμα αποδοκιμασιών και ύβρεων από τις άλλες κρατούμενες των φυλακών, οι οποίες σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ εκτόξευαν απειλές για τη ζωή της.

Νωρίτερα, κατά τη μεταγωγή της στις φυλακές, δέχθηκε τις αποδοκιμασίες των κατοίκων του Κορυδαλλού.

Η κατηγορούμενη κρίθηκε προφυλακιστέα με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, το βράδυ της Δευτέρας κρατείται σε ειδικά διαμορφωμένο κελί στις φυλακές Κορυδαλλού, σε απομόνωση, προκειμένου να παρέχεται απόλυτη ασφάλεια.

Η 33χρονη, μεταφέρθηκε γύρω στις 9 σήμερα το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ συγκεντρωμένοι στο σημείο απειλούσαν να την λιντσάρουν και την αποδοκίμασαν.

Ωστόσο, τα μέτρα μεταγωγής από την Αστυνομία ήταν δρακόντεια και δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, το κελί που διαμορφώθηκε ειδικά για την κράτηση της 33χρονης, βρίσκεται στην ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών, όπου κρατούνται και οι έγκλειστοι για εγκλήματα τρομοκρατίας, αλλά είναι ατομικό και σε πλήρη απομόνωση και θα προαυλίζεται μόνη της, προκειμένου να βρίσκεται σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον και θα μπορεί να βλέπει μόνο τον δικηγόρο της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι φυλακές Κορυδαλλού επελέγησαν ακριβώς για τον λόγο ότι μπορούσε να διαμορφωθεί το ασφαλές περιβάλλον για την 33χρονη, καθώς οι κρατούμενες από τις φυλακές Ελαιώνα είχαν διαμηνύσει ότι θα της έκαναν κακό αν την μετέφεραν εκεί.

Επίσης η υπόθεση των τριών παιδιών είναι ακόμα υπό διερεύνηση και η κατηγορούμενη πρέπει να είναι διαρκώς στην διάθεση των αρχών για συμπληρωματικές καταθέσεις αν χρειαστεί.

Λόγω ανησυχιών για την ασφάλειά της η Ρούλα Πισιρίγκου το πρώτο διάστημα θα προαυλίζεται μόνη της στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του CNN Greece, ο Κορυδαλλός προκρίθηκε για δύο λόγους:

Πρώτον διότι η ανάκριση για την «ανθρωποκτονία από πρόθεση» της Τζωρτζίνας συνεχίζεται και ενδεχομένως απαιτηθούν περαιτέρω εξηγήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη 18η ανακρίτρια Αθηνών, την ίδια στιγμή που ήδη έχουν τεθεί στο εισαγγελικό μικροσκόπιο οι θάνατοι και των άλλων δύο κοριτσιών, της Ίριδας και της Μαλένας.

Δεύτερον διότι στις φυλακές Ελεώνα Θηβών η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν «ανεπιθύμητη» γεγονός που είχε εκφραστεί από τις περίπου 320 κρατούμενες του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στις Αρχές αναφορικά με την ασφάλεια της 33χρονης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ