ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΤΑ: Επαναλειτουργούν μερικώς οι αποστολές εξωτερικού - Είχαν διακοπεί λόγω επίθεσης χάκερ

ΕΛΤΑ: Επαναλειτουργούν μερικώς οι αποστολές εξωτερικού - Είχαν διακοπεί λόγω επίθεσης χάκερ
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είχαν αντιμετωπίσει κυβερνοεπίθεση την Κυριακή 20 Μαρτίου στα πληροφοριακά τους συστήματα (Φωτογραφία αρχείου) INTIME / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Αποκαθίστανται σταδιακά τα τεχνικά προβλήματα στα ΕΛΤΑ που είχε προκαλέσει η πρόσφατη κυβερνοεπίθεση. Στο πλαίσιο αυτό, αποκαταστάθηκε μερικώς και ηδυνατότητα αποστολής αντικειμένων εξωτερικού.

Η εφαρμογή Weblabeling με την οποία μπορούν όλοι από το σπίτι ή την επιχείρηση τους εύκολα γρήγορα και με ασφάλεια να ετοιμάσουν τα έγγραφα για την αποστολή των αντικειμένων είναι μεν διαθέσιμη, αλλά όχι για ΗΠΑ και Βρετανία.

Παράλληλα, οι πελάτες των ΕΛΤΑ μπορούν να παρακολουθούν κανονικά τα πλήρη στοιχεία δρομολόγησης των αποστολών που έχουν πραγματοποιηθεί μετά τις 20 Μαρτίου, μέσα από το σύστημα Track & Trace στην ιστοσελίδα www.elta.gr . Σταδιακά επανέρχονται και τα στοιχεία αποστολών που είχαν πραγματοποιηθεί έως και 20 Μαρτίου.

Κανονικά λειτουργεί και το σύστημα ΕΡΜΗΣ ΠΕΛΑΤΗΣ, με το οποίο οι εταιρικοί πελάτες των ΕΛΤΑ μπορούν να παρακολουθούν οργανωμένα τις ιχνηλατήσεις όλων των αντικειμένων τους εσωτερικού και εξωτερικού.

Υπενθυμίζεται ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είχαν αντιμετωπίσει κυβερνοεπίθεση το βράδυ της Κυριακής 20 Μαρτίου στα πληροφοριακά τους συστήματα μέσω κακόβουλου λογισμικού.

Η άμεση αντίδραση και οι ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιακών λειτουργιών περιόρισαν και απέτρεψαν επέκταση της επίθεσης. Τα ΕΛΤΑ ενημέρωσαν τότε άμεσα όλες τις συναρμόδιες κρατικές αρχές καθώς και τις ΙΤ εταιρείες ειδικών στην κυβερνοασφάλεια. Παράλληλα, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε ανακοίνωσή τους είχαν ζητήσει συγνώμη για την προσωρινή ταλαιπωρία, που οφείλεται σε ενέργειες κοινών κακοποιών στοιχείων του κυβερνοχώρου και διαβεβαιώνουν ότι καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες για τη συντομότερη δυνατή επιστροφή στην κανονικότητα», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

ΕΛΤΑ: Καθυστέρηση στην καταβολή συντάξεων λόγω τεχνικής βλάβης - Ποιες περιοχές αφορά

Επίθεση χάκερ: Τι μπορεί να συνέβη στην περίπτωση των ΕΛΤΑ - Ένας ειδικός μιλά στο CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ