ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική έρευνα για παρενόχληση καθηγητή σε φοιτητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Εισαγγελική έρευνα για παρενόχληση καθηγητή σε φοιτητές της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Εξετάζεται η καταγγελία για παράνομη βία και αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας INTIME

Στο... μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών τίθεται καταγγελία από το Σύλλογο φοιτητών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών για συστηματική παρενόχληση φοιτητών από επιτηρητή και μετέπειτα καθηγητή.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθεί η βασιμότητα των εν λόγω καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας και να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις, όπως παράνομη βία και αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Στο ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών, που είδε το φως της δημοσιότητας, καταγγέλλονται συγκεκριμένα περιστατικά, ενώ ένα από τα σοβαρότερα φέρεται να έλαβε χώρα σε περίοδο εξεταστικής προ κορωνοϊού.

Τότε, σύμφωνα με τις καταγγελίες κατά τη διάρκεια εξέτασης ο εν λόγω καθηγητής προσέγγιζε συνεχώς έναν φοιτητή και κατά την παράδοση των γραπτών κοιτούσε επίμονα το πάσο του για να συγκρατήσει το όνομά του. Την ίδια κιόλας μέρα φέρεται να έστειλε στον φοιτητή αίτημα «φιλίας» σε διάφορα social media που διατηρούσε και ήδη στα πρώτα μηνύματα συστήθηκε ως «ο επιτηρητής σου, χαχα, σοκ».

Στη συνέχεια ο καθηγητής φέρεται να επικοινωνούσε με τον φοιτητή και τον εκβίαζε εμμέσως να απαντάει στα μηνύματά του ώστε να μην υπάρξει επίπτωση στον βαθμό του.

«Η παραβιαστική αυτή συμπεριφορά κορυφώθηκε εν τέλει μετά από λίγο με το απαράδεκτο μήνυμα του καθηγητή προς τον φοιτητή: «Εμείς σεξ πότε θα κάνουμε;» αναφέρουν στην καταγγελία τους οι φοιτητές και προσθέτουν πως όταν ο φοιτητής τρομοκρατήθηκε και τον μπλόκαρε από τα social media τότε τον «έκοψε» με 2 στο μάθημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ