ΕΛΛΑΔΑ

Εξαφάνιση 4χρονης Μαρίας: Εξετάζεται και το σενάριο της απαγωγής

Εξαφάνιση 4χρονης Μαρίας: Εξετάζεται και το σενάριο της απαγωγής

Την άκρη του νήματος για την εξαφάνιση της 4χρονης Μαρίας αναζητούν οι αρχές καθώς όλα τα σενάρια είναι ανοικτά, σχετικά με το τι έγινε και το παιδάκι χάθηκε από την οικογένειά του.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την αστυνομία, το παιδί κοιμήθηκε μόνο του, τη νύχτα, στα χωράφια, ενώ είναι εμφανής η ταλαιπωρία του. Για όση ώρα ήταν εξαφανισμένη δεν είχε φάει τίποτα και στο αστυνομικό τμήμα του προσέφεραν τσουρέκι. Η Μαρία συνομίλησε με ψυχολόγο ανηλίκων, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να μάθει από τη μικρή περισσότερα.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μικρή Μαρία εντοπίστηκε από δύο κοπέλες στις οποίες το παιδί είπε, «με άφησαν να φύγω», οι οποίες μέχρι τώρα παραμένουν αδιασταύρωτες.

Στο παιδί πήγαν ρούχα για να αλλάξει η θεία και ο παππούς της, ο οποίος στις δηλώσεις του σκιαγραφεί τον απαγωγέα, αναφέροντας ότι είναι ένας άνθρωπος που είχαν αντιδικία και τον είχε απειλήσει ότι θα βλάψει την οικογένειά του.

Η οργή του πατέρα

Νωρίτερα, απαντώντας στις κατηγορίες ότι ενδέχεται να είναι ο αυτουργός της εξαφάνισης, ο πατέρας της εξαφανισμένης Μαρίας, εξήγησε ότι παραμένει ψύχραιμος γιατί «έχω άλλα δύο παιδάκια και μία γυναίκα που έχει φρικάρει και κάποιος πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση. Αν ήταν καλό να κλαίω σαν γυναικούλα... Ας χάσει ο καθένας το παιδί του, δεν το εύχομαι σε κανέναν, ας έρθει τότε να μου πει αν είναι ψύχραιμος και τι κάνει».

Όπως τόνισε ο κ. Πρίντεζης, η Μαρία δεν γνώριζε καλά το χώρο. «O ένας μου γιος έκανε μία αταξία και ακολουθώντας τον, έχασα την μικρή. Νόμιζα ότι ήταν μαζί».

maria3

Η μεγάλη επιχείρηση των αρχών

Είχε προηγηθεί μία από τα μεγαλύτερες επιχειρήσεις που έχουν γίνει ποτέ για την ανεύρεση ατόμου. Στις έρευνες μετέχουν η ΕΚΑΜ, η ΕΜΑΚ, ειδικές ομάδες των εγκληματολογικών ερευνών, αστυνομικοί που ψάχνουν σε μεγάλη έκταση και ειδικό κλιμάκιο της ασφάλειας. Η επιχείρηση διεξάγεται έχοντας χωρίσει τους τομείς σε ομοκέντρους κύκλους και ψάχνουν την περιοχή.

Ήδη από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, άρχισαν και πάλι οι έρευνες στη μάντρα αυτοκινήτων με τη μητέρα της Μαρίας να δηλώνει στο CNN Greece πως οι έρευνες μέχρι τώρα ήταν άκαρπες καθώς ακόμη και τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που κινητοποιήθηκαν από χθες δεν εντόπισαν ούτε τη μυρωδιά της.

goneis

ΔΗΜΟΦΙΛΗ