ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα 8 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο λιμάνι κατά τη χθεσινή απεργία

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα 8 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο λιμάνι κατά τη χθεσινή απεργία
Αστυνομικοί κατά τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο λιμάνι Θεσσαλονίκης INTIME/ ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Το κατώφλι του εισαγγελέα θα περάσουν οκτώ άτομα που κατηγορούνται για τα επεισόδια στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 6ης Απριλίου.

Πρόκειται για μέλη του ΠΑΜΕ που συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία και επιχείρησαν να εισέλθουν στο εσωτερικό μέρος του λιμανιού στη Θεσσαλονίκη. Η αστυνομία τους εμπόδισε με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για αντίσταση, απείθεια, σωματική βλάβη κ.ά.

Ενόψει της διαδικασίας μεταγωγής στον εισαγγελέα, το ΠΑΜΕ προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Επεισόδια στο λιμάνι - Τους απώθησαν με χημικά

Τα επεισόδια έγιναν μεταξύ μελών του ΠΑΜΕ και της αστυνομίας όταν οι πρώτοι επιχείρησαν να εισέλθουν στο εσωτερικό μέρος του λιμανιού κατά τιη χθεσινή απεργία 6 Απριλίου.

Τότε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν τους διαδηλωτές για να μην περάσουν την είσοδο. Στη συνέχεια ακολούθησε ένταση μεταξύ τους με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο χώρο, έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.

Νωρίτερα υπήρξαν διαπραγματεύσεις μεταξύ Αστυνομίας και μελών του ΠΑΜΕ για το εάν θα επιτρεπόταν η είσοδός τους στο λιμάνι, σύμφωνα με το thestival.gr.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν κατά της ύπαρξης νατοϊκών δυνάμεων στην Ελλάδα και κατά του πολέμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ