ΕΛΛΑΔΑ

Νέα ποινική δίωξη σε βάρος του ντράμερ Γιαννόπουλου για σεξουαλική παρενόχληση πέντε κοριτσιών

Νέα ποινική δίωξη σε βάρος του ντράμερ Γιαννόπουλου για σεξουαλική παρενόχληση πέντε κοριτσιών
Προγραμματισμένη δίκη σε δεύτερο βαθμό (την ερχόμενη Δευτέρα) για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ενός κοριτσιού μόλις έξι ετών INTIME

Νέα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του ντράμερ του γνωστού συγκροτήματος Πυξ Λαξ, Γιώργου Γιαννόπουλου για σεξουαλική παρενόχληση πέντε κοριτσιών άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η νέα κακουργηματική δίωξη σε βάρος του Γιώργου Γιαννόπουλου έρχεται λίγες μέρες πριν από την προγραμματισμένη δίκη του σε δεύτερο βαθμό (την ερχόμενη Δευτέρα) για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ενός κοριτσιού μόλις έξι ετών από τον Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2013.

Πρωτοδίκως για την υπόθεση αυτή ο ντράμερ έχει καταδικασθεί σε 12 έτη κάθειρξη με αναστολή.

Ειδικότερα η νέα ποινική δίωξη αφορά στα αδικήματα:

  • Της γενετήσιας πράξης με ανήλικους μη συμπληρώσαντες τα 12 έτη και συμπληρώσαντες τα 12 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
  • Της κατάχρησης ανηλίκων μη συμπληρωσάντων τα 14 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Πλέον η δικογραφία διαβιβάζεται σε ανακριτή, προκειμένου να διενεργηθεί κύρια ανάκριση, στο πλαίσιο της οποίας ο κατηγορούμενος θα κληθεί σε απολογία.

Οι κατηγορίες σε βάρος του Γιώργου Γιαννόπουλου αφορούν συγκεκριμένα σε πέντε υποθέσεις ισάριθμων κοριτσιών τα οποία σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο γνωστός ντράμερ παρενόχλησε σεξουαλικά κατά το διάστημα από το 2007 – 2013.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ο κατηγορούμενος φέρεται να τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες διώκεται στο σπίτι του αλλά κυρίως σε δυο κάμπινγκ του νομού Ηλείας, όπου παραθέριζε, όπως και κάποιες από τις καταγγέλλουσες.

Μάλιστα, από το ένα κάμπινγκ ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε εκδιωχθεί όταν οι ιδιοκτήτες του είχαν ενημερωθεί για τις καταγγελίες σε βάρος του.

Αντίθετα, εκδόθηκε απορριπτική εισαγγελική διάταξη για τις καταγγελίες τριών γυναικών σε βάρος του, λόγω παραγραφής των καταγγελλόμενων αδικημάτων, τα οποία είχαν ως χρόνο τέλεσης τον Αύγουστο του 2003 και τον Αύγουστο του 2005.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ