ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Καρολάιν: Διεκόπη η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου - Δήλωσε «έγγαμος και χήρος»

Δολοφονία Καρολάιν: Διεκόπη η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου - Δήλωσε «έγγαμος και χήρος»
Ο καθ'ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Για τις 12 Απριλίου διεκόπη η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράους στα Γλυκά Νερά, κατόπιν αιτήματος του συνηγόρου υπεράσπισής του.

Με την έναρξη της συνεδρίασης του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος αφού δήλωσε «έγγαμος και χήρος», άκουσε ψύχραιμος το κατηγορητήριο σε βάρος κοιτάζοντας κατά πρόσωπο την εισαγγελέα.

Οι γονείς της Κάρολαιν δεν βρέθηκαν στο δικαστήριο, εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο Θανάση Χαρμάνη και δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής.

«Ο κύριος Κράουτς δεν μπορεί να μετακινηθεί. Και η μητέρα της Καρολάιν, όπως είπαν οι ειδικοί στη θέα του δολοφόνου της κόρης της που επί σαράντα μέρες θρηνούσε μαζί της για το θάνατο της κόρης της, είναι βέβαιο ότι θα διαταράξει την ψυχική της υγεία που είναι ακρογωνιαίος λίθος για την ανατροφή της μικρής Λυδίας, που είναι σήμερα δύο ετών. Το παιδί παρακολουθείται σε αραιότερα διαστήματα από γιατρούς μεγαλώνει και είναι ένα χαρούμενο παιδί», τόνισε ο νομικός παραστάτης της οικογένειας.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό και το αίτημα του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα για να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή για το θάνατο της Ρόξυ, του σκυλιού της οικογένειας.

Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του Σωματείου τόνισε πως είναι αποδεδειγμένο από διεθνείς έρευνες ότι το πρώτο στάδιο της ενδοοικογενειακής βίας είναι η κακοποίηση ζώων. Το Σωματείο ζητά την παραδειγματική τιμωρία του 34χρονου και για την θανάτωση της Ροξυ.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης τόνισε:

«Ο κατηγορούμενος αποδέχεται την πράξη του, αλλά η θέση του είναι πως αυτή τελέστηκε εν βρασμώ ψυχής. Δεν υπήρχε προσχεδιασμός, δεν υπήρχε προμελέτη. Βρισκόταν σε διέγερση ψυχολογική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ