ΕΛΛΑΔΑ

Επέστρεψε στην Αθήνα το πρώτο κύμα εκδρομέων

Επέστρεψε στην Αθήνα το πρώτο κύμα εκδρομέων
EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αν και η αυριανή ημέρα δεν είναι εργάσιμη, λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, αρκετοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να επιστρέψουν τη Δευτέρα στην Αθήνα προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία.

Παρότι η κίνηση ήταν αυξημένη τόσο στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας, όσο και στην Αθηνών-Κορίνθου, δεν παρατηρήθηκαν σοβαρά προβλήματα, με εξαίρεση, βέβαια, τις περιοχές που βρίσκονται κοντά στους σταθμούς των διοδίων.

Πληρότητα 100% παρατηρήται στα καράβια που προσεγγίζουν Πειραιά και Ραφήνα, στα ΚΤΕΛ που φτάνουν στον σταθμό του Κηφισού, αλλά και στα τρένα.

Οι περισσότεροι από τους ταξιδιώτες που αφίχθησαν στο Ελ. Βενιζέλος, τέλος, είχαν προτιμήσει κοντινούς προορισμούς στο εσωτερικό και όχι στο εξωτερικό.

Ο κύριος όγκος των εκδρομέων θα επιστρέψει στην πρωτεύουσα αύριο, Τρίτη, με την Τροχαία να βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή.

Όπως έχει ήδη ενημερώσει, θα ισχύουν οι εξής απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου:

- Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα διόδια Ρίου μέχρι τα διόδια Ελευσίνας.

- Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι οι εκδρομείς θα έχουν έναν επιπλέον αντίπαλο κατά τη διάρκεια της επιστροφής τους, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός την Τρίτη αναμένεται να είναι άστατος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ