ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη πρώην προπονητή ιστιοπλοΐας: Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση της Αμαλίας

Δίκη πρώην προπονητή ιστιοπλοΐας: Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση της Αμαλίας
INTIME / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Με την κατάθεση «κεκλεισμένων των θυρών» της Αμαλίας συνεχίζεται η δίκη του πρώην προπονητή της στην Ιστιοπλοΐα για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις και κατάχρηση ανήλικης σε ασέλγεια.

Η έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών έκανε δεκτό το αίτημα της δικηγόρου της να μη δοθεί δημοσιότητα στην κατάθεση του νεαρού κοριτσιού για να προστατευθεί η ψυχική της υγεία. Ο εισαγγελέας της έδρας συμφώνησε, ζητώντας να είναι κεκλεισμένων των θυρών μόνο η κατάθεσή της και οι σχολιασμοί των συνηγόρων επ' αυτής. Με την πρόταση του εισαγγελέα συντάχθηκαν και οι δικηγόροι του κατηγορουμένου.

Έκλαιγε ο κατηγορούμενος

Νωρίτερα και την ώρα που ο εισαγγελέας διάβαζε το κατηγορητήριο ο πρώην προπονητής Ιστιοπλοΐας, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Τρίπολης από τις 24 Ιανουαρίου 2021, έκλαιγε ασταμάτητα. Αμέσως μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου ο κατηγορούμενος τοποθετήθηκε επ' αυτού μέσω των συνηγόρων του.

«Για την πράξη του βιασμού διατυπώνει ισχυρισμό πλήρους άρνησης της κατηγορίας. Ομολογεί πλήρως τις άλλες δύο πράξεις, τις γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και κατάχρηση ανηλίκου στα πλαίσια των 12-14 ετών, ακριβώς όπως αποδίδεται η κατηγορία. Με σαφή γνώση της ηλικίας», τόνισε ο συνήγορός του Θεόδωρος Μαντάς. Επίσης, αναφέρθηκε σε διάφορα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για συναίνεση της παθούσας στον βιασμό. «Δεν νοείται συναίνεση σε βιασμό. Δεν έχουμε τέτοιον ισχυρισμό. Ο ανήλικος, ακριβώς λόγω της ανηλικότητάς του, δεν έχει τη βούληση να συναινέσει. Έχουμε ανήλικο, τελείωσε η ιστορία», διευκρίνισε ο κ. Μαντάς.

Πριν ξεκινήσει η κατάθεσή της Αμαλίας στη δικαστική αίθουσα έμειναν μόνο ο κατηγορούμενος και οι δικηγόροι των δυο πλευρών. Τόσο οι γονείς του κατηγορούμενου, όσο και οι γονείς της Αμαλίας αποχώρησαν από τη δικαστική αίθουσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ