ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη: Στη φυλακή ο πατέρας που κατηγορείται ότι κακοποιούσε τη 10χρονη κόρη του

Νέα Σμύρνη: Στη φυλακή ο πατέρας που κατηγορείται ότι κακοποιούσε τη 10χρονη κόρη του
Οικείο πρόσωπο του πατέρα φέρεται να κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, αφού το παιδάκι βρήκε το θάρρος να μιλήσει Pixabay (Φωτογραφία αρχείου)

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 47χρονος, ο οποίος φέρεται να κακοποιούσε βάναυσα τη 10χρονη κόρη του, στο σπίτι τους στη Νέα Σμύρνη.

Με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στη φυλακή για τα κακουργήματα της έκθεσης ανηλίκου και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Παράλληλα οι εισαγγελικές αρχές έχουν ήδη μεριμνήσει για να κινηθεί με ταχύτατους ρυθμούς η διαδικασία αφαίρεσης της επιμέλειας του παιδιού, το οποίο νοσηλεύεται και δέχεται τις φροντίδες των γιατρών, ενώ στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται θα διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των δασκάλων του σχολείου που πήγαινε το κοριτσάκι.

Κι αυτό διότι φέρεται να είχε μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματος της και εγκαύματα στα χέρια της. Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο.

Ο άνδρας που είναι από τη Ρουμανία, έμενε μόνος με το 10χρονο κοριτσάκι καθώς η μητέρα του φέρεται να το έχει εγκαταλείψει.

Οικείο πρόσωπο του πατέρα φέρεται να κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, αφού το παιδάκι βρήκε το θάρρος να μιλήσει και ξεκίνησε έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Σμύρνης και ακολούθως από το γραφείο ενδοοικογενειακής βίας της Ομόνοιας.

Ο δράστης συνελήφθη ενώ αρνείται τη σεξουαλική κακοποίηση και αποδέχεται μόνο ότι χτύπαγε την 10χρονη.

Ωστόσο η ιατροδικαστική εξέταση φαίνεται πως επιβεβαίωσε πως το παιδί κακοποιήθηκε και σεξουαλικά.

Το κορίτσι βρίσκεται στο Νοσοκομείο Παίδων, ενώ μόλις είναι ψυχολογικά έτοιμη, θα δώσει κατάθεση και στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

H Σοφία Βαγενά, Πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων και Ισότητας Αστυνομικού Προσωπικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων μίλησε στην ΕΡΤ για το περιστατικό και τόνισε πως αρνητική εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ενώ το παιδί πήγαινε σχολείο, πώς δεν κατήγγειλε κανείς την κακοποίηση από το περιβάλλον, ενώ τα σημάδια ήταν εμφανή στο κοριτσάκι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ