ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Επιστροφή για τους εκδρομείς με βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Επιστροφή για τους εκδρομείς με βροχές και καταιγίδες
Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Άστατος προβλέπεται να είναι ο καιρός την Τρίτη με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπου ισχυρές. Θα σημειωθεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ τα καιρικά φαινόμενα πιθανόν να συνοδευτούν και με χαλαζόπτωση.

Αναλυτικά ο καιρός σε κάθε τμήμα της χώρας:

Αττική

Ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους και νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά έως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Άστατος νεφελώδης καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί από 3 μέχρι και 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 12 έως και 18 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφελώδης βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν κυρίως στη κεντρική, την ανατολική
Μακεδονία και τη Θράκη, έως και το απόγευμα. Βαθμιαία ύφεση των φαινομένων θα παρατηρηθεί το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ, στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στην κεντρική Μακεδονία έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους, νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία από το απόγευμα και από τα βόρεια, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμακρασία κυμαίνεται από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία, η ελάχιστη τοπικά είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Ο καιρός είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές, ενώ βαθμιαία από το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες τη νύχτα πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές, Οι άνεμοι πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία έως 7 μποφόρ. Από αργά τη νύχτα και βαθμιαία, δυτικοί 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 14 έως και 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους, νεφελώδης με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταχθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ βαθμιαία στα βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 15 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Ο καιρός θα έχει νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά έως και το μεσημέρι στο Ιόνιο και την Ήπειρο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην στερεά και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί, 3 με 4 και στα νότια, δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα, βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία, θα κυμαίνεται από 11 έως και 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ