ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι είπε για την ανάσυρση του τάμπλετ από τον τάφο της Τζωρτζίνας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι είπε για την ανάσυρση του τάμπλετ από τον τάφο της Τζωρτζίνας
Τι είπε η κατηγορούμενη μητέρα στους δικηγόρους της όταν ενημερώθηκε ότι θα ανασυρθεί το τάμπλετ από τον τάφο της Τζωρτζίνας ΙΝΤΙΜΕ / ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Ως ψύχραιμη χαρακτήρισε σήμερα Παρασκευή, ο συνηγορός της Κωνστανίνος Ζάρδας την Ρούλα Πισπιρίγκου που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού ο οποίος σχολίασε και τη στάση που τηρεί ο σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης.

«Είναι σχετικά ψύχραιμη και ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη της ανάκρισης, ποιοι έχουν καταθέσει και αν έχει απαντήσει το νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού, αν έχει προμηθευτεί κεταμίνη και αν την έχει χορηγήσει και σε ποιον, γεγονός που δεν έχει συμβεί ακόμα» σημείωσε ο κ. Κωνστανίνος Ζάρδας που την επισκέφτηκε στη φυλακή με τον έτερο δικηγόρο της Όθωνα Παπαδόπουλο.

Συμπλήρωσε, ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου, εξέφρασε το παράπονό της γιατί βρίσκεται στη φυλακή.

«Δεν το περίμενε αυτό. Είναι σε ταραχή που βρίσκεται στη φυλακή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος ανέφερε πως η αγωνία της κατηγορούμενης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με κεταμίνη, ενός εκ των τριών παιδιών που εξέπνευσαν μέσα σε τρία χρόνια στην Πάτρα, είναι πως βρίσκεται αδίκως στη φυλακή.

Για την ανάσυρση του τάμπλετ από τον τάφο της Τζωρτζίνας ο κ. Ζάρδας, είπε ότι εξέφρασε την έκπληξή, της, αλλά θα βοηθήσει τις ανακριτικές αρχές για να επιταχυνθεί η έρευνα.

«Για το τάμπλετ δεν έχει καμία αντίρρηση, αντιθέτως θα συνδράμει στις ανακριτικές αρχές θα δώσει Pin και κωδικούς για να επιταχυνθεί η διαδικασία. Εξέφρασε την έκπληξή της γι' αυτό, αλλά δεν έχει αντίρρηση και ούτε κάτι να φοβηθεί από ότι μας είπε», σημείωσε ο συνήγορός της.

Σχετικά με την αλλαγή πλεύσης του συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη είπε ότι τις τελευταίες ημέρες δεν ασχολείται και ότι η εκτίμηση του ιδίου για την κατάθεσή του στην ανακρίτρια, είναι πως είναι υπερασπιστική ως προς την κατηγορούμενη.

«Την περιγράφει ως υποδειγματική μητέρα. Ενώ είναι κατάθεση μάρτυρα κατηγορίας το περιεχόμενό της είναι υπερασπιστικό», είπε ο κ. Ζάρδας.

Οι συνήγοροί της λένε ότι θα συγκεντρώσουν το υλικό από τις τεχνικές εκθέσεις και θα υποβάλλουν το αίτημα της αποφυλάκισης την ερχόμενη εβδομάδα. Ο κ. Παπαδόπουλος όταν ρωτήθηκε αν αναφέρθηκε στον σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, επανέλαβε πώς ο ίδιος, παρατηρεί μια ανακολουθία στις δηλώσεις του Μάνου Δασκαλάκη, που δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την κατηγορία, ενώ στην κατάθεσή του αναφέρει πως ήταν υπόδειγμα μητέρας.

Επίσης, σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισής της, η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται την τροφή, έχει χάσει κιλά και δεν προαυλίζεται.

Στο πρώτο επισκεπτήριο στις φυλακές η μάνα, αδελφή και ο πατριός

Στις φυλακές Κορυδαλλού πήγε την Παρασκευή και η οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου στο πρώτο επισκεπτήριο από την ημέρα που προφυλακίστηκε, για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της κόρης της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η μητέρα, η αδερφή της Δήμητρα και ο πατριός είχαν την ευκαιρία να της μεταφέρουν προσωπικά αντικείμενα, και να συνομιλήσουν απευθείας μαζί της καθώς τις προηγούμενες ημέρες η επικοινωνία τους γινόταν μέσω του καρτοτηλεφώνου που βρίσκεται έξω από το κελί της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ζητήσει μια τηλεόραση για να μπορεί να ενημερώνεται για την εξέλιξη της υπόθεσής της καθώς το κελί της βρίσκεται για λόγους ασφαλείας μακριά από τους χώρους που κινούνται οι υπόλοιπες κρατούμενες.

Η τηλεόραση, όπως επιβεβαίωσε και συνήγορός της τοποθετήθηκε σήμερα στο κελί της. Εξάλλου, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ακολουθούν η αδελφή της Δήμητρα μεταφέρει την κεραία.

Κατέθεσε ο διευθυντής ΜΕΘ Παίδων Ρίου

Σήμερα, Παρασκευή, κατέθεσε και ο εντατικολόγος-διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης, που διενεργεί η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα για την υπόθεση δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η κατάθεση του κ. Ηλιάδη διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες, ενώ εξερχόμενος δήλωσε ότι είπε με απόλυτη αλήθεια όσα έπρεπε, ότι νιώθει ήρεμος και ότι άσκησε το χρέος του ως γιατρός.

«Είμαι εδώ με τον θεσμικό μου ρόλο. Είπα με απόλυτη αλήθεια όσα γνωρίζω. Νιώθω ήρεμος που άσκησα αυτή την υποχρέωση. Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Να είναι το τελευταίο παιδί. Και να αλλάξουμε το κοινωνικό μας σύστημα. Δίνω αυτή την υπόσχεση ότι θα γίνουμε καλύτεροι», τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων.

Ο κ. Ηλιάδης θεωρείται βασικός μάρτυρας, καθώς μαζί με την ομάδα του είχαν δώσει τιτάνιο αγώνα για να κρατήσουν στη ζωή την Τζωρτζίνα, η οποία είχε διακομιστεί εκεί με τετραπληγία και παρέμεινε περίπου 4 μήνες, μετά την αιφνίδια πρώτη καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Διαβάστε περισσότερα:

Διευθυντής ΜΕΘ Παίδων: Θα γίνουμε καλύτεροι για να είναι η Τζωρτζίνα το τελευταίο παιδί

ΔΗΜΟΦΙΛΗ