ΕΛΛΑΔΑ

Ιταλικός άνεμος πνέει το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Ιταλικός άνεμος πνέει το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα
Σε ένα Σαββατοκύριακο... αλα ιταλικά καλεί η πρεσβεία της Ιταλικής Δημοκρατίας Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα

«Ραντεβού» στην Κύψελη για ένα live με μουσική και χορό από τον ιταλικό νότο συνοδεία αγαπημένων σπεσιαλιτέ, αλλά και μία ξενάγηση στο «σπίτι» της, το αρχιτεκτονικό κόσμημα με την υπογραφή του Ερνέστου Τσίλλερ επί της οδού Σέκερη 2, «κλείνει» αυτό το Σαββατοκύριακο, 9 και 10 Απριλίου, με τους Αθηναίους η πρεσβεία της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Η δημοτική αγορά της Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42) φιλοξενεί το Σάββατο 9 Απριλίου, από τις 10.30 έως τις 20.00, το φιλανθρωπικό μπαζάρ του συλλόγου Co.As.It (Commitato Assistenza degli Italiani - Επιτροπής Συμπαράστασης Ιταλών της Αθήνας), ο οποίος επί δεκαετίες συνδράμει, σε συνεργασία με την πρεσβεία, οικονομικά αδύναμους Ιταλούς πολίτες, ηλικιωμένους και παιδιά.

Στην εκδήλωση οι Αθηναίοι μπορούν να απολαύσουν, καθώς και να αγοράσουν, σπεσιαλιτέ της Ιταλίας (πίτσα, σικελικά καννόλι, κρασί, πασχαλινή κολόμπα και όχι μόνο), ενώ στις 15.30 το μεσημέρι το... μενού εμπλουτίζεται με ζωντανή μουσική και χορό από τον ιταλικό νότο.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ιταλικής Δημοκρατίας και του Δήμου Αθηναίων.

«Ραντεβού» στην πρεσβεία

Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα

Ταυτόχρονα, τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή, θα είναι ανοιχτές οι πύλες της πρεσβείας της Ιταλίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην πρωτοβουλία Open House Athens.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει μία σύντομη ξενάγηση στον πρώτο όροφο του κτηρίου που σχεδίασε ο Ερνέστος Τσίλλερ, πραγματικό διαμάντι νεοκλασικού στυλ που κοσμεί την Αθήνα.

Οι ώρες που μπορείτε να επισκεφθείτε την πρεσβεία της Ιταλίας είναι από τις 12.00 έως τις 17.00 το Σάββατο, και από τις 11.00 έως τις 16.00 την Κυριακή. Δεν απαιτείται κράτηση.

Και οι δύο προτάσεις της πρεσβείας της Ιταλίας για το Σαββατοκύριακο είναι με ελεύθερη είσοδο.

Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ