ΕΛΛΑΔΑ

Άγιος Παντελεήμονας: «Κατσαρίδες περπατούσαν πάνω στα παιδιά» - Η μαρτυρία του πατέρα

Άγιος Παντελεήμονας: «Κατσαρίδες περπατούσαν πάνω στα παιδιά» - Η μαρτυρία του πατέρα
Λιποθύμησα όταν είδα πως ζούσαν τα παιδιά μου, είπε ο πατέρας για το διαμέρισμα - κολαστήριο στον Άγιο Παντελεήμονα ΙΝΤΙΜΕ / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των τριών παιδιών που ζούσαν σε ένα διαμέρισμα - κολαστήριο στον Άγιο Παντελεήμονα φέρνει στο φως η μαρτυρία του πατέρα που έκανε και τη καταγγελία.

Ο πατέρας τον παιδιών περιγράφει την εικόνα που αντίκρισε στο διαμέρισμα, όπου διέμεναν η πρώην σύζυγός του, τα παιδιά τους και ο νυν σύντροφος της 30χρονης μητέρας.

«Ανοίγω την πόρτα και βλέπω τα παιδιά ξαπλωμένα είχε ενώσει 2 μονά κρεβάτια, να βγάζουν κατσαρίδες από το στόμα. Το ταβάνι ήταν ένα μαύρο πράγμα από κατσαρίδες, οι τοίχοι τα κρεβάτια τα πάντα και να μένουν μέσα τα μωρά. Λιποθύμησα και με πήρανε σηκωτό» δήλωσε ο πατέρας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ποντίκια έτρεχαν μες στο σπίτι, ενώ τα παιδιά έχουν πληγές στα πόδια τους από τσιμπήματα των εντόμων.

«Ήθελα να μπορώ να βλέπω τα παιδιά μου. Είχε κάνει κατάληψη στο σπίτι μου. Δεν μπορούσα να μπω μέσα, θα με σκότωνε, ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος» λέει χαρακτηριστικά o πατέρας για τον σύντροφο της πρώην συζύγου του.

Πώς ο πατέρας έσωσε τα παιδιά από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης

Ο πατέρας των δύο εκ των τριών παιδιών (σ.σ. το μεγαλύτερο ήταν από προγενέστερη σχέση της 30χρονης) απευθύνθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα ζητώντας τη βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ. Ο 50χρονος, ναυτικός στο επάγγελμα, κατέθεσε ότι κατά την επιστροφή του μετά από ταξίδι με το πλοίο στο οποίο εργάζονταν, πήγε στο διαμέρισμα της οδού Αλκιβιάδου για να δει τα παιδιά του.

Ωστόσο, η εν διαστάσει σύζυγος του και ο σημερινός σύντροφος της –ένας 54χρονος Έλληνας- τον απώθησαν με σωματική και λεκτική βία, ενώ δεν του επέτρεπαν να δει τα παιδιά. Ο 50χρονος ναυτικός, σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει καταθέσει στο Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα, μετά από ένα μήνα επιχείρησε ξανά να δει τα παιδιά, με το ίδιο πάλι αποτέλεσμα, καθώς η 30χρονη του επιτέθηκε, τον έβρισε και τον χτύπησε.

Κάποια στιγμή ο πατέρας των δύο παιδιών δέχτηκε τηλεφώνημα από γείτονα, ο οποίος του είπε ότι τα παιδιά διαβιούν σε άθλιες συνθήκες ανάμεσα σε κατσαρίδες και ποντίκια, καθώς επίσης και ότι η εν διαστάσει σύζυγος του τα παίρνει μαζί της για να επαιτούν έξω από εκκλησία στο Μοναστηράκι, αναγκάζοντας τα να τρώνε ακόμη και φαγητά πεταμένα στο έδαφος.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν προανάκριση εξετάζοντας τον διαχειριστή της πολυκατοικίας, ο οποίος επιβεβαίωσε τόσο τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, όσο και τον διωγμό με τη βία του πατέρα των δύο εκ των τριών παιδιών. Καταθέσεις για όσα συνέβησαν έδωσαν και άλλοι ένοικοι της πολυκατοικίας, όπως και άτομα που έβλεπαν τα παιδιά έξω από την εκκλησία και είχαν διαπιστώσει τις άθλιες συνθήκες που ζούσαν με ευθύνη της μητέρας τους.

Έτσι αποφασίστηκε, παρουσία Εισαγγελέα, να μπει στο διαμέρισμα η Αστυνομία και να συλλάβει την 30χρονη και τον 54χρονο σύντροφο της, ο οποίος επιτέθηκε στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. με σπρωξιές, μέχρι που τελικά του πέρασαν χειροπέδες. Όσον αφορά στα τρία παιδιά, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Παίδων» για ιατροδικαστική εξέταση και γενικότερες εξετάσεις για την κατάσταση της υγείας τους, ενώ η τύχη τους θα αποφασιστεί από Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Διαχειριστής πολυκατοικίας: «Φωνές και κλάματα η καθημερινότητα των τριών παιδιών»

Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας περιέγραψε μιλώντας στην ΕΡΤ την καθημερινότητα των παιδιών που ήταν όπως ο ίδιος λέει φωνές και κλάματα, και για τα όσα είχε αντιληφθεί να συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες του διαμερίσματος.

«Χτυπούσαμε την πόρτα να δούμε τι συμβαίνει. Δεν άνοιγε σε κανέναν και το μόνο που άκουγες στην επιμονή σου να μιλήσεις μαζί της ήταν “φύγε, φύγε”. Είχαμε κάνει πολλές προσπάθειες να βοηθήσουμε τα παιδιά, αλλά δεν φτάναμε στο τέλος. Την Τρίτη, με τη βοήθεια της Εκκλησίας, ήρθαμε αντιμέτωποι με το πρόβλημα, το οποίο δεν φανταζόταν κανείς ότι υπήρχε σε τέτοια έκταση. Δεν το αφήσαμε έτσι. Το κυνηγήσαμε», αναφέρει αρχικά.

Όπως είπε, επικοινώνησε ο ίδιος με τον πρώην σύζυγο της 30χρονης μητέρας και τον δικηγόρο του.

«Ενωθήκαμε και καταφέραμε αυτό που έγινε. Κανείς δεν φανταζόταν ότι τα παιδιά ζούσαν σε τέτοιες συνθήκες. Ο άνθρωπος ήταν βίαιος. Κυκλοφορούσε μόνο νύχτα. Κρυβόταν μέσα στην πολυκατοικία. Παρουσιαζόταν ως κουμπάρος», πρόσθεσε.

«Υπήρχαν κατσαρίδες στο σπίτι ενώ το μπαλκόνι μύριζε γιατί έβγαζε όλες της βρωμιές εκεί. Πέταγε σκουπίδια στο δρόμο. Της είχα ζητήσει να σταματήσει να το κάνει αυτό αλλά η απάντηση ήταν ότι με έβριζε», περιέγραψε ο ίδιος.

H ΕΡΤ μετέδωσε πλάνα από το σπίτι που διέμεναν τα παιδιά, τα οποία σοκάρουν:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ