ΕΛΛΑΔΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έφτασαν 306 Ουκρανοί πρόσφυγες στη χώρα – 57 παιδιά

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έφτασαν 306 Ουκρανοί πρόσφυγες στη χώρα – 57 παιδιά
Ουκρανοί πρόσφυγες στα σύνορα της Πολωνίας (AP Photo/Markus Schreiber, File)

Συνεχίζεται το ταξίδι των Ουκρανών προσφύγων προς άλλες χώρες για να γλιτώσουν από τον πόλεμο που μαίνεται στη χώρα τους από τις 24 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με βάση τα στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, το τελευταίο 24ωρο (9/4/2022) έφτασαν στην Ελλάδα 306 Ουκρανοί πρόσφυγες, από τους οποίους 57 είναι ανήλικοι.

Αναλυτικά:

Από τον Προμαχώνα: 94

Από Ευζώνους: 20

Από τα υπόλοιπα χερσαία σύνορα: 103

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφίχθησαν 87 και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» 2.

Συνολικά, από την έναρξη του πολέμου, στην Ελλάδα έχουν περάσει τα σύνορα 18.493 Ουκρανοί υπήκοοι, από τους οποίους 5.451 ανήλικοι.

Ομαδικός τάφος με δεκάδες πτώματα κοντά στο Κίεβο

Την ίδια ώρα, νέος ομαδικός τάφος με δεκάδες πτώματα αμάχων βρέθηκε χθες Σάββατο στο Μπουζόβα, χωριό κοντά στο Κίεβο που ανακτήθηκε προ ημερών από τον στρατό της Ουκρανίας, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.

Ο Τάρας Ντίντιτς, κοινοτάρχης στη δημοτική ενότητα Ντίμτριβκα, στην οποία υπάγεται το Μπουζόβα και αρκετά άλλα παρακείμενα χωριά, δήλωσε σε ουκρανικό τηλεοπτικό σταθμό πως τα πτώματα βρέθηκαν σε τάφρο κοντά σε πρατήριο καυσίμων. Ο αριθμός τους δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη, διευκρίνισε.

«Τώρα επανερχόμαστε σε κανονικούς ρυθμούς ζωής, αλλά κατά τη διάρκεια της κατοχής είχαμε ‘καυτά σημεία’, πολλοί άμαχοι σκοτώθηκαν», είπε ο κ. Ντίντιτς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ